Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.15 uur

Utrecht, 10-11-2011

Woninginbraak

HARMELEN Dankzij een oplettende getuige konden agenten op woensdagmiddag 9 november twee vermoedelijke inbrekers aanhouden.

Rond 14.15 uur zag een getuige dat twee mannen hun auto op de Appellaan parkeerden, uitstapten en zich verdacht bij een woning ophielden. De getuige vertrouwde het niet en belde 1-1-2. De mannen stapten echter in de auto en reden weg. Nog geen paar minuten later kwamen ze terug, liepen weer naar de woning en probeerden daar in te breken. Op dat moment kwam de bewoner echter thuis en gingen de verdachten ervandoor.

Tegelijkertijd arriveerde de politie. Agenten hielden één van de verdachten, een 23-jarige man uit Den Haag, op de Appellaan aan. De andere ging er te voet via de weilanden vandoor. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, waarbij ook een helikopter werd ingezet. Een andere getuige zag de verdachte rond 16.25 uur langs de spoorlijn in de richting van Vleuten lopen. Agenten hielden deze verdachte, een eveneens 23-jarige Hagenaar, op de Breudijk aan. Hij had een nat pak opgelopen, doordat hij door een sloot was gevlucht.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. Hun auto werd in beslag genomen. Zij werden vroegtijdig bij hun inbraak gestoord en hadden nog geen kans gezien in de woning te komen.

Scootercontrole/wheely

BREUKELEN/LOENEN De politie heeft op woensdag 9 november op twee plaatsen een scootercontrole gehouden.

Van 13.30 uur tot 16.00 uur werd gecontroleerd op de Markt in Breukelen en van 17.00 uur tot 21.00 uur op De Heul in Loenen. Door motoragenten werden 48 brom- en snorfietsen naar de controleplaatsen geleid. Daarbij schreven agenten 29 bekeuringen uit, onder andere voor het niet kunnen tonen van rij- en/of kentekenbewijs (8), geen spiegels (5) en een te hoog vermogen (10). Een 22-jarige man uit Maarssen die een bekeuring kreeg, gedroeg zich vervelend en wilde niet ter plaatse blijven om zijn personalia op te geven. Daarop werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Een motoragent die deelnam aan de scootercontrole en tussen Breukelen en Loenen reed, zag dat voor enkele autos voor hem een motorrijder reed. Deze motorrijder maakte een wheely en reed vervolgens met een pittige snelheid weg. De motoragent kon in verband met het overige verkeer niet direct achter hem aan, maar zette kort daarna de achtervolging in. De motorrijder, een 19-jarige jongeman uit Loenen aan de Vecht, werd aan de kant gezet. Een getuige verklaarde dat de motorrijder met een hoge snelheid en verkeersgevaarlijk het andere verkeer links en rechts had ingehaald. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor agressief/onveilig rijgedrag.