Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.40 uur

Utrecht, 10-11-2011

Rook in school

UTRECHT Bij een school ontstond woensdag rookontwikkeling. De school werd ontruimd. Uit onderzoek bleek het om een leeggespoten brandblusser te gaan.

De politie kreeg omstreeks 09.20 uur een melding dat er mogelijk brand uitgebroken was bij een school aan de Afrikalaan. Ter plaatse zagen de agenten dat de medewerkers kordaat had opgetreden en alle kinderen van de school al in veiligheid hadden gebracht. In totaal werden ruim 100 kinderen tijdelijk bij een buurthuis ondergebracht.

Onderzoek in de school wees uit dat iemand een brandblusser had leeggespoten. Hierdoor was rookontwikkeling ontstaan. Nadat de school door de brandweer gelucht was konden alle kinderen weer naar binnen.

Gestolen invalidenkaart

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden omdat in het bezit was van een gestolen invalidenkaart.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto met geopend portier onbeheerd op het Predikherenkerkhof staan. Toen zij poolshoogte gingen nemen zagen zij in de auto een invalidenkaart liggen. Hiermee probeerde zij er achter te komen wie de eigenaar van de auto was. Via de meldkamer werd het registratienummer nagetrokken. Hieruit bleek dat de kaart toebehoorde aan een andere auto en als gestolen geregistreerd stond.

De auto werd in beslag genomen en afgevoerd. Op dat moment kwam de 30-jarige eigenaar uit Utrecht van de auto aanlopen. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Openbare schennis

UTRECHT Op woensdagavond werd een vrouw geconfronteerd met een potloodventer. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 21.45 uur stond er plotseling een potloodventer voor de ruit van een woning aan het Thomas A Kempisplantsoen. In de woning was een vrouw (leeftijd onbekend) aanwezig. Het is een blanke jongen met blond haar van ongeveer twintig jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg donkere kleding en was op de fiets.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844.

Heling

UTRECHT Tegen een man werd op woensdagmiddag proces-verbaal opgemaakt, omdat zijn zoon op een gestolen fiets reed.

Rond 16.15 uur surveilleerden agenten op de Maartvlinder. Daar zagen zij een jongen op een fiets rijden, met een ringslot dat niet bij de fiets hoorde. De agenten besloten om hem te controleren en het bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De jongen verklaarde dat de fiets van zijn vader was. De vader van de 16-jarige jongen uit Utrecht werd gebeld en hij gaf aan dat hij de fiets op een rommelmarkt gekocht had. De fiets is in beslag genomen. Tegen de 42-jarige vader uit Utrecht is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

UTRECHT Een man in een scootmobiel liep op woensdagmorgen een gekneusde neus op toen hij op straat mishandeld werd door een man.

Een 63-jarige man uit Utrecht reed rond 07.10 uur in zijn scootmobiel over het Tolsteegplantsoen. Daar zag hij een man op een bankje liggen slapen. Hij maakte de man wakker en vertelde hem dat dat niet de bedoeling was. De man was hier niet van gediend en schold de Utrecht uit. Vervolgens begon hij de Utrechter te slaan en sloeg hij ook nog een lege fles wijn kapot op de scootmobiel. Daarna rende de agressieve man weg in de richting van de Saffierlaan. Agenten gingen direct ter plaatse en zochten in de omgeving naar hem. Hij werd niet meer aangetroffen.

Signalement:


- blanke man


- 25 jaar


- 1.90 meter


- stevig postuur, maar niet dik.


- donkerblond haar


- bruine ogen


- donkerblauwe muts


- zwarte leren jas


- donkere broek


- witte sportschoenen met blauw


- licht Utrechts accent

De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.