Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 9 november

Noord-Holland Noord, 09-11-2011 o 15.00 uur

Hennepkwekerijen

Broek op Langedijk-Heerhugowaard, dinsdag 8 november

Op dinsdag stelde de politie een onderzoek in in vier woningen in Broek op Langedijk en Heerhugowaard. Over deze woningen was informatie bij de politie binnengekomen dat er hennep gekweekt zou worden.

In een woning aan de Prins Hendrikkade in Broek op Langedijk trof de politie op de eerste verdieping een kweektent aan met 30 bijna volgroeide planten. Bij onderzoek bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom.
In een woning aan het Rosa Spierplantsoen in Heerhugowaard trof de politie op de zolder een kweekkast aan zonder planten, maar wel met resten en sporen van eerdere oogsten. Op de eerste verdieping in een slaapkamer was een eveneens buiten werking zijnde hennepkwekerij. Ook hier waren sporen van hennep en eerdere oogsten. In deze woning was wel sprake van diefstal van stroom.
Aan de C. Kohlertuin in Heerhugowaard vond de politie op de zolderverdieping een in werking zijnde hennepkwekerij met in totaal 278 jonge planten. Hier was eveneens sprake van diefstal stroom. Tenslotte bezocht de politie een woning aan de Tuin van Malina in Heerhugowaard. In de woning werd op de zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 171 bijna oogstrijpe planten. Ook hier was sprake van diefstal stroom en zijn er sporen dat er eerder geoogst is.

De hennep en de bijbehorende apparatuur werd in alle gevallen in beslag genomen. In geen van de woningen werden verdachten aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaren van de kwekerijen.

Door de gemeenten worden de kosten van de ontruimingen van de hennepkwekerijen op de eigenaren verhaald.

Woninginbraken

Hoogwoud, dinsdag 8 november

Op dinsdagmiddag werd tussen 17.15 en 18.45 uur ingebroken in een woning aan de Herenweg in Hoogwoud. De daders kwamen het pand binnen door het schuifraam van een slaapkamer te forceren. De gehele slaapkamer werd doorzocht. Uit de woning verdween geld.

Waarland, dinsdag 8 november

Waarland, dinsdag 8 november

Op dinsdag werd tussen 15.30 en 19.30 uur ingebroken in een woning aan de Volleringweg in Waarland. De daders kwamen de woning binnen door het keukenraam, aan de achterzijde van het pand, te forceren. In de woning werden op verschillende plaatsen kasten en lades doorzocht. De inbrekers gingen er vermoedelijk vandoor met sieraden en een laptop.

Akersloot, dinsdag 8 november

Tussen 18.55 en 20.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Delving in Akersloot. De daders kwamen het pand binnen door aan de achterzijde van het pand een keukenraam te forceren. De gehele woning werd doorzocht. Hierbij zijn in ieder geval sieraden buit gemaakt.

Den Helder, dinsdag 8 november

Tussen 17.45 en 22.45 uur werd er ingebroken in een woning aan de Koekoekstraat in Den Helder. De daders kwamen binnen door met kracht de achterdeur door het slot te trekken. Uit de woonkamer werden onder anderen een laptop, een iPod en een GSM ontvreemd.

Een woninginbraak heeft grote impact op het veiligheidsgevoel van slachtoffer. Naast de materiële schade is vooral het idee dat vreemden in de eigen vertrouwde woonomgeving zijn geweest voor bewoners moeilijk te verwerken. De politie vindt het daarom belangrijk dat inbrekers worden aangehouden. Daar is echter uw hulp voor nodig. De politie verzoekt eventuele getuigen van een van deze woninginbraken zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbreker krijgt klappen

Schagen, dinsdag 8 november

Op dinsdagavond omstreeks 19.10 uur hoorde de bewoonster van een pand aan de Watermolen in Schagen op de bovenverdieping van haar huis geluiden. Toen haar 73-jarige echtgenoot ging kijken zag hij de balkondeur op een kier staan. Hij opende de deuren en zag op het balkon een donkergeklede jongen in elkaar gedoken zitten. De jongen was met een ladder op het balkon geklommen. De bewoner gaf de inbreker meteen een aantal klappen en schreeuwde dat hij weg moest gaan. De inbreker vluchtte daarop door de woning naar buiten en ging er vandoor. Onderweg kreeg hij nog een aantal klappen van de bewoner mee.

De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in de omgeving in. De verdachte werd echter niet meer teruggevonden.

Geen buit voor straatrover

Bovenkarspel, dinsdag 8 november

Op dinsdagavond omstreeks 18.25 uur werden een 55-jarige vrouw uit Enkhuizen en een 50-jarige vrouw uit Grootebroek overvallen op de Florasingel in Bovenkarspel. De vrouw uit Enkhuizen fietste ter hoogte van het benzinestation toen zij werd tegengehouden door een blanke jongen die vanuit de bosjes het fietspad op sprong. De jongen bedreigde de vrouw met een vuurwapen en eiste geld. Omdat de vrouw niets van waarde bij zich had liet de straatrover haar na enige tijd verder gaan. Korte tijd later werd de vrouw uit Grootebroek op het fietspad aangesproken door een jongen die haar naar de weg vroeg. Zij stopte voor de jongen om hem de weg uit te leggen. Terwijl zij daar stond, kwam een tweede jongen uit de bosjes. Hij dreigde met een vuurwapen en eiste geld.

Omdat het slachtoffer er vanuit ging dat het om een speelgoedwapen gaf, gaven zij geen geld, maar fietste weg, de straatrovers op het fietspad achterlatend.

De daders waren jongens van 16 tot 20 jaar oud en hadden een lengte van ongeveer 1,80 meter. Een van hen was blank en sprak accentloos Nederlands. De tweede jongen had een donkere huidskleur. Beiden droegen donkere kleding en hadden hun gezicht bedekt.

De politie verzoekt getuigen of eventuele andere slachtoffers zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto rijdt in op man

Winkel, dinsdag 8 november

Een31-jarige man uit Kolhorn heeft bij de politie aangifte gedaan tegen een man, die met een bestelbus op het inreed. Het voorval vond plaats op het terrein van een bedrijf aan het Winkelerzand in Winkel.

Op dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur kwam de verdachte bij het bedrijf om een hogedrukreiniger op te halen die hij daar ter reparatie had aangeboden. Nadat de man het apparaat in zijn bus had gezet, wilde hij ermee wegrijden. Omdat hij nog niet had betaald, ging het slachtoffer (een medewerker van het bedrijf) voor de bus staan. De verdachte reed aanvankelijk zacht tegen het slachtoffer aan. Omdat deze niet uit de weg ging, gaf de verdachte gas. Hierdoor kwam het slachtoffer op de motorkap van de bestelbus terecht. Hij werd veertig meter meegenomen, voordat hij eraf viel. Gelukkig liep het slachtoffer geenletsel op. De verdachte ging er vervolgens vandoor in de richting Niedorperweg.

De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte.

Bromfiets kwijt

Heerhugowaard, dinsdag 8 november

Op dinsdagmiddag omstreeks 13.10 uur raakte een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard zijn bromfiets kwijt. Aan de politie. Hij reed op de Forsythialaan in zijn woonplaats toen hij werd gecontroleerd door de politie. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en droeg geen helm. Bovendien was de brommer niet verzekerd. De verdachte kreeg een bekeuring. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen.

Verlichtingscontrole

Wognum, dinsdag 8 november

Op dinsdagavond hield de politie tussen 19.00 en 20.50 uur een verlichtingscontrole op het Rijsdampad in Wognum. In totaal kregen zes fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Snelheidscontroles

Zuidschermer, dinsdag 8 november

Op dinsdagmiddag, tussen 14.50 en 17.15 uur controleerde de politie op snelheid op de Zuidervaart in Zuidschermer. Van de 315 passanten reden er 35 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage: 11 %. Hoogst gemeten snelheid: 73 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Avenhorn, dinsdag 8 november

Op dinsdagavond, tussen 18.00 en 20.00 uur controleerde de politie op snelheid op de Jaagweg in Avenhorn. 135 bestuurders reden sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 120 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Hoorn, dinsdag 8 november

Op dinsdagmiddag, tussen 14.40 en 17.00 uur controleerde de politie op snelheid op De Weel in Hoorn. Van de 756 passanten reden er 53 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage: 7 %. Hoogst gemeten snelheid: 91 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Den Helder, dinsdag 8 november

Op dinsdagmiddag, tussen 15.45 en 17.15 uur controleerde de politie op snelheid op de Texelstroomlaan in Den Helder. Van de 971 passanten reden er 63 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage: 6 %. Hoogst gemeten snelheid: 74 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Schagerbrug, dinsdag 8 november

Op dinsdagavond, tussen 19.00 en 22.00 uur controleerde de politie op snelheid op de Rijksweg in Schagerbrug. Van de 557 passanten reden er 125 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage: 22 %. Hoogst gemeten snelheid: 125 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Noord-Scharwoude, dinsdag 8 november

Op dinsdagmiddag, tussen 12.30 en 16.00 uur controleerde de politie op snelheid op de Schagerweg in Noord-Scharwoude. Van de 2475 passanten reden er 100 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage: 4 %. Hoogst gemeten snelheid: 119 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Akersloot, woensdag 9 november

Op dinsdagmiddag, tussen 07.00 en 09.35 uur controleerde de politie op snelheid op de Geesterweg in Akersloot. Van de 775 passanten reden er 143 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage: 18 %. Hoogst gemeten snelheid: 81 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Zuidschermer, woensdag 9 november

Op dinsdagmiddag, tussen 11.00 en 14.00 uur controleerde de politie op snelheid op de Westdijk in Zuidschermer. Van de 2000 passanten reden er 110 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage: 6 %. Hoogst gemeten snelheid: 119 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Den Helder, woensdag 9 november

Op dinsdagmiddag, tussen 07.25 en 10.25 uur controleerde de politie op snelheid op de Westdijk in Zuidschermer. Van de 1179 passanten reden er 77 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage: 7 %. Hoogst gemeten snelheid: 76 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.