Gemeente Voorschoten

cadeau van waddinxveen

Voorschoten krijgt zeven bomen cadeau van Waddinxveen

Zeven prachtige lindebomen staan momenteel te schitteren aan de Admiraal de Ruytersingel. In de gemeente Waddinxveen bleken de bomen na 30 jaar dienst weg te moeten. Daar was geen nieuwe plek voor deze bomen. Ze dreigden hierdoor de versnipperaar in te gaan. Om dit te voorkomen bood de gemeente Waddinxveen ze aan Voorschoten aan. Het is een bijzonder en welontvangen cadeau. Voorschoten heeft hiermee namelijk de bestaande bomenstructuur van de Admiraal de Ruytersingel aangevuld. Hier waren door de jaren heen wat bomen weggevallen.

Maandag 7 november zijn de laatste twee van de zeven bomen op transport gezet vanuit Waddinxveen. Wethouder C. (Kees) De Jong van de gemeente Waddinxveen heeft hoogstpersoonlijk een handje meegeholpen om deze bomen op de wagen te krijgen.

Het planten van de bomen in Voorschoten heeft deze week plaatsgevonden. Vandaag is de laatste boom geplant. Wethouder Inge Adema-Nieuwenhuizen is erg blij met deze samenwerking met Waddinxveen: "Dit is een prachtig voorbeeld van een intergemeentelijke samenwerking. Hiermee laten we zien dat we wat vaker buiten de eigen gemeentegrenzen zouden moeten kijken. De gift van deze linden heeft Voorschoten veel geld bespaard en wij zijn blij dat we hiermee de bomen hebben kunnen sparen."

Bijschrift foto boven: wethouder C. de Jong helpt een handje mee bij het op transport zetten van de lindebomen.
Bijschrift foto beneden: de laatste linde is op donderdag 10 november geplant aan de Admiraal de Ruytersingel.

* 10 november 2011