Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van gewapende overval

Eindhoven Woensel, 09-11-2011 o De politie is op zoek naar getuigen van gewapende overval op een zonnebankstudio. Deze vond dinsdagavond rond 21.25 uur plaats in het Eindhovense Winkelcentrum Woensel.

Een onbekende man kwam de zaak binnenlopen en eiste geld van twee aanwezige medewerksters. Hij bedreigde hen hierbij met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Een tweede man bleef tijdens de overval in de deuropening staan. Vervolgens zijn de twee daders met de geldbuit van enkele honderden euro's weggelopen in de richting van de Genovevalaan en vervolgens naar het Henri Dunantpark.

Signalementen

De dader die de medewerkster met een vuurwapen bedreigde is een man met een lichtgetinte huidskleur. Hij droeg een bivakmuts, een zwarte stoffen trainingsbroek, een heupmodel glanzend jack met een wit boord bij de mouwen en heupen en zwarte schoenen met witte strepen aan de zijkant. De dader die bij deur bleef staan heeft een blank uiterlijk. Hij droeg dinsdagavond een grijze badstoffen broek, een grijze sweater en een zwarte baseball pet.

Pak de overvaller

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets gezien hebben dat met deze overval verband houdt. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Het is ook mogelijk om anoniem melding te doen door te bellen naar 0800-7000. De politie verwijst hierbij ook nog een keer naar de campagne "Pak de overvaller" waarin het belang van de hulp van burgers expliciet benadrukt wordt. Onder meer ook door je mobiel te pakken en te filmen en te fotograferen. Kijk opwww.nederlandveilig.nlvoor meer informatie over de campagne.