Politie Midden- en West Brabant

Inbreker met hoogwerker van dak supermarkt gehaald

Berkel-Enschot, Hilvarenbeek, 09-11-2011 o De politie heeft in de nacht van dinsdag 8 november op woensdag 9 november 2011 een inbreker op heterdaad betrapt. De 32-jarige man zat op het dak van een
supermarkt bij winkelcentrum Eikenbosch. Hij is met een hoogwerker van de brandweer van het dak gehaald.

De agenten reageerden kort na middernacht op een inbraakmelding. Al snel werd duidelijk dat er een man op het dak van de supermarkt zat. De brandweer erbij geroepen om de man van het dak te halen. Hierna kon de 32-jarige inwoner van Berkel-Enschot gearresteerd worden.
Zijn inbrekersgereedschap en zijn scooter zijn in beslag genomen. Samen met de supermarkt eigenaar bekeken de agenten het pand. Daaruit bleek dat er daadwerkelijk was ingebroken maar dat er niets was gestolen. De eigenaar van de supermarkt heeft aangifte gedaan.
De verdachte is ingesloten en in voorarrest gesteld.

HILVARENBEEK: Een uur na deze inbraak werd in Hilvarenbeek ook via het dak ingebroken bij een supermakrt. Het inbraakalarm trad om 01.30 uur in werking. Onderzoek weer uit dat er twee gaten in het dak zaten en dat men via het systeemplafond in de winkel terecht was gekomen. Er was niets gestolen. De politie heeft een aangifte van de eigenaar
opgenomen. Hij bleef in zijn winkel wachten totdat een dakdekker de gaten had dichtgemaakt. Er volgt nog een sporenonderzoek en de politie gaat nog navraag bij buurtbewoners doen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-11-2011 11:37 | © Regio Midden en West Brabant |