Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 10 november

Noord-Holland Noord, 10-11-2011 o 14.15 uur

Getuigenoproep mishandeling

Den Helder, donderdag 10 november

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die op maandag 7 november rond 22.35 uur plaatsvond op de Brakkeveldweg. Een 48-jarige bewoner liep over het trottoir en zag twee jongens aankomen fietsen over het trottoir. De man wilde onder een auto of zijn kat eronder lag. Op dat moment reed één van de jongens tussen de man en de auto door, zonder af te remmen. De bewoner sprak de jongen aan op zijn gedrag, waarop deze afstapte en met kracht zijn fiets tegen de borst van de bewoner drukte. Hierdoor moest de bewoner achteruit stappen. De jongen liet hierop zijn fiets los en gaf de man enkele vuistslagen in zijn gezicht. De bril van de man viel op de grond. De bewoner liep weg. De jongens zijn uiteindelijk weggefietst in de richting van de Tuinstraat.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u de mishandeling op de Brakkeveldweg op maandag 7 november rond bovengenoemd tijdstip plaatsvond? Of heeft u andere informatie? Neemt u dan contact op met de politie in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Bedreiging

Hoorn, woensdag 9 november

Een 42-jarige man uit Utrecht is woensdagavond rond 23.40 uur aangehouden op de Saturnushof. De man had zijn ex-vriendin met de dood bedreigd. de man stond bij haar voor de deur, maar zij weigerde hem binnen te laten. Hierop bedreigde hij haar met de dood. De politie wist de verblijfplaats van de man te achterhalen. Hij kon worden aangehouden in een woning aan de Saturnushof.

Inbraak woning

Castricum, woensdag 9 november

Woensdag werd er tussen 16.00 en 18.30 uur ingebroken in een woning aan de Joos de Moorstraat. Er werd een uitzetraampje boven de keukendeur geforceerd waardoor de keukendeur geopend kon worden. Er werd in elk geval apparatuur uit de woning weggenomen.

Heerhugowaard, woensdag 9 november

In een woning aan de Stellingmolen werd woensdag tussen 16.00 en 21.30 uur ingebroken. Aan de voorzijde van de woning werd een raam opengebroken. De woning werd doorzocht. Uit de woning werden sierraden weggenomen.

50 km/u te hard

Noord-Scharwoude, woensdag 9 november

Een 42-jarige automobilist uit Broek op Langedijk raakte woensdagochtend zijn rijbewijs kwijt. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 130 km/u over de Schagerweg. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Door de overschrijding van 50 km/u raakte de automobilist zijn rijbewijs kwijt.

Auto te water

Heerhugowaard, woensdag 9 november

Op de Westerweg raakte woensdagavond rond 18.30 uur een 40-jarige automobilist uit Sijbekarspel met zijn auto te water door onbekende oorzaak. De man wist op gelegenheid uit het voertuig te komen en liep verder gene verwondingen op.

Auto tegen boom

Schagen, donderdag 10 november

Een 57-jarige automobiliste uit Schagen vloog donderdagochtend rond 07.55 uur met haar auto uit de bocht op de Valkkogerdijk. De vrouw kwam met haar voertuig tot stilstand tegen een boom. De automobiliste werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding fietser en auto

Broek op Langedijk, donderdag 10 november

Een 55-jarige fietser uit Heiloo raakte donderdagochtend rond 07.45 uur gewond bij een aanrijding op de Punt. Een 55-jarige automobilist uit Heerhugowaard kwam uit de richting van de Middelmoot en reed over de Hornweg rechtdoor. Op de kruising ontstond er een aanrijding met de fietser, die in de richting van de Spanjaardsdam reed vanuit de richting Westelijke Randweg. De fietser kwam ten val en had nek- en rugklachten. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.