Politiebond ACP

Twentse jubilarissen gehuldigd

Afgelopen donderdag (3 november) heeft de regionale raad van Twente de jubilarissen van 2011 in het zonnetje gezet. Er waren jubilerende collega's die 25, 40, 50 of zelfs al 60 jaar lid van de vakbond ACP en haar voorgangers waren.

Oud-lid van de regionale raad, Frans Timmerhuis, was de enige jubilaris die dit jaar 60 jaar lid is. Frans heeft zich in al die jaren binnen en buiten de vakbond ingezet voor collega's en is daarmee een voorbeeld voor alle leden. Maar ook de andere jubilarissen hebben zich verdienstelijk gemaakt voor de vakbond en voor de collega's. Hulde daarvoor.

De jubilarissen kregen allen een oorkonde, draaginsigne en een bos bloemen. Voorzitter Siemen Albada hield een toespraak en stond kort stil bij het nut en noodzaak van de vakbond. Hij ging met name in op de C van de vakbond en deed dat aan de hand van de drie ACP-steekwoorden: solidariteit, participatie en duurzaamheid. Voor de jubilarissen een herkenbare en ook gewenste boodschap. Het is een uitdaging om de specifieke rol die je als vakbond hebt, en het nut hiervan, over te brengen op jonge collega's. Het is belangrijk hen duidelijk te maken en hen te enthousiasmeren om lid te worden, of te blijven, van de ACP.

Hierna kreeg Johan Kerbel, regiobestuurder van de ACP het woord. Hij vertelde over de jongste ontwikkelingen binnen de politie. De rode draad in zijn verhaal was de verbinding die oudere en jongere collega's moeten blijven zoeken tussen deze generaties. Ook beantwoordde hij vragen van de aanwezigen. De middag werd afgesloten met een koud en warm buffet. Het was een mooie en waardevolle middag. Nogmaals, hulde aan de jubilarissen!

De foto's van deze dag staan op Oypo en kunnen via deze link bekeken en besteld worden.

---

10/11/11 14:19

---