Gemeente Woudrichem

NIEUWS

Burgemeester Petter roept op tot verantwoordelijkheid en kalmte in Almkerk

In Almkerk zijn bewoners bezorgd om de aanwezigheid van een verdachte van een zedenzaak in hun buurt. De man is enige tijd vastgehouden, maar sinds enkele dagen weer vrij.

Burgemeester Petter is meermalen in gesprek geweest met bewoners en heeft ook contact met de verdachte. Daarnaast heeft hij een platform geboden aan omwonenden, politie, Openbaar Ministerie en Slachtofferhulp om uitleg te kunnen geven over de te volgen procedures en de mogelijkheden voor de vermeende slachtoffers om hulp in te schakelen.

De burgemeester heeft de verdachte in overweging gegeven om andere huisvesting te zoeken. Zowel voor de verdachte als de vermeende slachtoffers kan het immers confronterend zijn in elkaars nabijheid te verkeren. De verdachte heeft een eventuele verhuizing in beraad. Verhuizen is een ingrijpende stap, die verdachte geheel vrijwillig zou zetten.

Burgemeester Petter benadrukt dat het zeer belangrijk is dat omwonenden en verdachte hun kalmte bewaren en als verantwoordelijke mensen het hoofd bieden aan deze moeilijke situatie.

Heeft u als omwonende vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met het meldpunt/veiligheidsloket van de gemeente: 0183-308275.

Spoedeisende hulp roept u in via 112.