Politiebond ACP

Overeenstemming bereikt over LFNP

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie (V&J) en de politievakbonden hebben vandaag (10 november 2011) overeenstemming bereikt over het Landelijk Functiegebouw Nederlandse Politie (LFNP). Zo zijn er onder meer afspraken gemaakt over de matching van de bestaande naar de nieuwe functiebeschrijvingen, het nieuwe functiewaarderingssysteem voor de Nederlandse Politie en de bijbehorende regelgeving.

Het LFNP wordt (zoals formeel vastgesteld) gebruikt bij de vorming van de Nationale Politie. Dit staat ook te lezen in het artikel over het ontwerpplan Nationale Politie dat de ACP op woensdag 9 november op de eigen site heeft gepubliceerd. Daarnaast hebben de minister en de vakbonden afgesproken dat er een landelijke werkgroep wordt samengesteld, waarin de politievakbonden zijn vertegenwoordigd. Deze werkgroep gaat erop toezien dat er een uniforme en eenduidige matching van de huidige functiebeschrijvingen naar de nieuwe functies plaatsvindt. Daarnaast is er met de minister een garantieregeling afgesproken. Deze regeling moet er voor zorgen dat een mogelijke achteruitgang in salaris als gevolg van de invoering van het LFNP in relatie met de totstandkoming van de Nationale Politie zo veel mogelijk wordt voorkomen. Op deze afspraak hebben de vakbonden stevig ingezet.Over de koppeling aan de loonschalen zullen de minister en de werkgever op korte termijn nog een nader overleg voeren.

Acp.nl/actueel

Een uitgebreide inhoudelijke reactie vanuit de ACP volgt op korte termijn. Houd daarom onze website en de landingspagina www.acp.nl/actueel in de gaten. Op deze pagina, speciaal ontwikkeld om leden zo goed als mogelijk op de hoogte te houden van de voortgang van het LFNP, staat onder meer al het nieuws en de antwoorden op veelgestelde vragen over dit onderwerp.

---