Gemeente Alphen aan den Rijn


Koningin Julianabrug voor alle verkeer gesloten

De Koningin Julianabrug is met onmiddellijke ingang voor alle verkeer gesloten. Er is een omleidingsroute ingesteld om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Op dit moment wordt bekeken welke maatregelen nodig zijn om de brug te herstellen.

De afgelopen jaren is diverse keren onderhoud gepleegd aan de brug. Ook worden regelmatig inspecties uitgevoerd. Deze week bleek de staat van de brug slechter te zijn dan vorig jaar. De hoofddraagconstructie ter plaatse van de draaipunten zijn aangetast door roest en de kans is aanwezig dat de brug bezwijkt. Wethouder Kees van Velzen heeft de adviezen van deskundigen overgenomen en besloten de brug met onmiddellijke ingang te sluiten. De afsluiting geldt voor alle verkeer, ook voor voetgangers. Ook heeft de provincie een stremming opgelegd aan het scheepvaartverkeer.

Omleidingsroute
Het verkeer wordt omgeleid via de Albert Schweitzerbrug of de Steekterbrug. Er zijn borden die de route aangeven. Ook wordt alles in het werk gesteld om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Van Velzen: Het is echter onvermijdelijk dat het verkeer hier hinder van gaat ondervinden. Het risico is echter te groot dat er ongelukken gaan gebeuren. Dat signaal van deskundigen kunnen en mogen wij niet negeren.

Vervolg
De komende dagen wordt een besluit genomen of de brug open kan voor de scheepvaart of voor het verkeer. Een combinatie hiervan is niet mogelijk. In beide gevallen zijn tijdelijke voorzieningen nodig, die enkele dagen in beslag nemen. Daarnaast wordt gewerkt aan een oplossing, waardoor de brug de komende jaren weer veilig kan functioneren.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn