LeasePlan: leaserijders beter voorbereid op winters weer

Persbericht van LeasePlan Nederland N.V.

Leaserijders stappen dit jaar sneller over op winterbanden. Het aantal ingeplande afspraken voor een bandenwissel is ondanks het zachte najaarsweer nu al 100% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt marktleider LeasePlan Nederland. Volgens de leasemaatschappij willen veel zakelijke rijders voorkomen dat ze opnieuw worden overvallen door plots intredend winterweer in combinatie met langere levertijden voor winterbanden. Zij geven hiermee massaal gehoor aan de oproep die LeasePlan in september al rondstuurde onder haar leaserijders.

Ook dit jaar wordt een tekort aan winterbanden verwacht. De vraag naar dit type band blijft namelijk stijgen terwijl de productiecapaciteit van de bandenfabrikanten ontoereikend is. Dat leidde in de winter van 2010 tot levertijden van wel zes weken en langer. De schaarste aan winterbanden raakte hierbij zowel leaserijders als autobezitters.

Winterbanden dragen aantoonbaar bij aan de veiligheid op de weg en zijn in een aantal Europese landen verplicht bij winters weer. Om die reden heeft de leasemaatschappij haar klanten dit jaar extra vroeg geattendeerd op de voordelen van winterbanden en het belang van een tijdige bandenwissel. Ruim 60% van de leaserijders heeft de aanschaf, wissel en opslag van winterbanden standaard in hun contract opgenomen. Erik Staat, marketing directeur van LeasePlan: "Winterbanden in het contract laten opnemen kost slechts tussen de 10 en 20 euro per maand. Gezien het winterse weer van de afgelopen twee jaar is dit geen overbodige luxe. Het lijkt erop dat leaserijders in ieder geval hun les hebben getrokken en hun winterbanden daarom tijdig regelen."

De leasemaatschappij heeft zelf ook extra maatregelen getroffen om de winterbandenwissel dit jaar soepel te laten verlopen. Zo heeft LeasePlan heldere afspraken gemaakt met haar leveranciers als het gaat om de bandenwisseling. Deze zijn in een vroeg stadium geïnformeerd over de aantallen en het type banden dat LeasePlan nodig heeft, om zo te voorkomen dat er een tekort is voor leaserijders. Daarnaast worden leaserijders die nog geen afspraak hebben gemaakt, actief benaderd om alsnog de bandenwissel in te plannen. Staat: "Ons doel is om alle leaserijders die een aanvraag doen, snel te kunnen voorzien van winterbanden. Met de genomen maatregelen moet dit lukken en gaan onze leaserijders goed voorbereid de winter in. Inmiddels heeft 70% van onze klanten al een bandenwissel ingepland. Wij adviseren de overige 30%, die nog geen afspraak gemaakt heeft, dit alsnog snel te doen."

*

Links:
http://www.leaseplan.nl



Razende Robot Reporter