Nederlandse Tafeltennisbond


NTTB Eredivisie Play Off finales toegewezen aan TTV Hilversum 10-11-2011

De organisatie van de Eredivisie Play Off finales, die gespeeld gaan worden op zaterdag 17 december, zijn toegewezen aan TTV Hilversum. Zij nemen daarmee het stokje over van SKF in Veenendaal, dat de afgelopen edities voor haar rekening had genomen.

Bij SKF zijn de finales de laatste jaren uitgegroeid van een matig bezocht evenement naar een toptafeltennisdag met veel belangstelling. Na de editie van de voorjaarscompetitie 2011, dat door honderden mensen werd bezocht, is in overleg met SKF besloten een nieuw onderkomen voor het evenement te gaan zoeken om een volgende stap te kunnen maken.

Daarop heeft de NTTB een bidbookprocedure uitgeschreven waar maar liefst vijf reacties op zijn binnengekomen. "Niet eerder was er zoveel belangstelling van clubs voor het organiseren van een dergelijk NTTB topevenement. Dat is natuurlijk een fijne constatering en een luxepositie voor de NTTB, maar het betekent tegelijkertijd ook dat er afvallers zijn," vertelt coördinator wedstrijdzaken Robbert Stolwijk.

"Een keuze maken viel niet mee, maar die is uiteindelijk gevallen op TTV Hilversum. Het bid van Hilversum sloot het beste aan bij de wensen van de NTTB. TTV Hilversum is de grootste vereniging van Nederland, heeft een geweldige accommodatie en een enorme ambitie als het gaat om toptafeltennis. Daar hoort de organisatie van een toptafeltennisevenement bij'', licht Robbert Stolwijk de keuze toe.

Het evenement wordt door TTV Hilversum en de NTTB gezamenlijk met haar partners georganiseerd.

Voorlopig staat de datum van het evenement vast op zaterdag 17 december. Doordat echter in dat weekend ook De Portugese Open gespeeld wordt, waar spelers deelnemen van clubs die mogelijk de finale van de Play Offs bereiken, zal bekeken worden of deze datum gehandhaafd kan blijven.

NTTB/RS