Stadsdeel Amsterdam Centrum


---

Week van het Geld:winnaars expositie kunst door kinderen

10 november 2011

Woensdagmiddag 9 november reikte portefeuillehouder Financien Roeland Rengelink een prijs uit aan Doris, Yvonne Hayar, Omayma en Alyssa. Dit waren de vier winnaars van de expositie kunst door kinderen. Deze kinderen hebben schilderijen gemaakt na het volgen van een les over de financiele gevolgen van risico's. De expositie is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars.

Fix je Risk in de speeltuin

Onder het motto `Jong geleerd is oud gedaan' heeft het Verbond van Verzekeraars een gastlespakket met de titel Fix je Risk ontwikkeld voor kinderen in het basisonderwijs. Ieder kind ontving het bordspel Fix je Risk, een schilderboek, kwasten en verf. De kinderen kregen eerst een korte inleiding over het voorkomen en afdekken van risico's. Welke risico's kan je lopen en wat gebeurt er bijvoorbeeld als je fiets wordt gestolen?

De Week van het geld

De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken in het kader van Leren omgaan met geld voor kinderen in het basisonderwijs. De tweede editie van de nationale Week van het geld vindt plaats van 7 tot en met 11 november 2011. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op http://www.weekvanhetgeld.nl/.

week van het geld groepsfoto500

Portefeuillehouder Roeland Rengelink met de deelnemers en prijswinnaars
---