Gemeente Dongen

Wijkschouw in Oud Dongen

Publicatiedatum: 10-11-2011

Dinsdag 8 november heeft wijkraad Oud Dongen kennis gemaakt met wethouder Marina Starmans. Zoals eerder in s Gravenmoer en het Centrum van Dongen werd er een wijkschouw gehouden. De wijkraad had een route per fiets uitgestippeld langs markante punten in de wijk. De groep startte bij de Oude Kerk en fietste vanaf daar naar de muziekschool. Er werd een bezoek gebracht aan de tuin van de muziekschool, die volgens de wijkraad een bijzondere waarde heeft voor de wijk.

Wijkschouw Oud Dongen

De route voerde de deelnemers verder langs Bas Dongen, het fietspad aan de Kanaaldijk-zuid en de de jongeren ontmoetingsplaats. Via de Pastoor Dirvenstraat ging de route naar de Bergen en het gebied rond de kanovijver. Terug in de Kerkstraat werd bij Aurora op informele wijze nog met elkaar gesproken over de wijk.

Wethouder Starmans was verrast over de prominente aanwezigheid van natuur en het vele groen. Ook was zij gecharmeerd van de diversiteit aan bouwstijlen in één wijk en de aanwezigheid van prachtige oude karakteristieke panden. Wijkraadvoorzitter Jan Theeuwes beaamde dit en betitelde Oud-Dongen als de mooiste wijk van de gemeente.