Gemeente Haaksbergen


Nieuw Frankenhuis

10-11-2011 Nieuw Frankenhuis

Bij de Frankenhuis-rotonde in Haaksbergen stond ooit het karakteristieke fabriekspand van de firma Frankenhuis. De panden zijn gesloopt, de bodem gesaneerd, het terrein bijna klaar voor toekomstige woningbouw. Met een knipoog naar het textielverleden is het voormalige industriegebied inmiddels omgedoopt tot `Nieuw Frankenhuis'.

De gemeente is volop bezig om de noodzakelijke voorbereidingen te treffen, zodat projectontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Hengelo nog in 2012 kan starten met de bouw van de koop- en huurwoningen op `Nieuw Frankenhuis'. De bodemsanering, financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, is inmiddels volledig afgerond.

Bouw

Het definitieve bestemmingsplan is voor vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Behandeling vindt plaats in de raadsvergadering van 30 november 2011. Na vaststelling volgt nog de mogelijkheid tot het instellen van beroep bij de Raad van State. Daarna kan de gemeente het terrein bouwrijp gaan maken, zodat Dura Vermeer Bouw Hengelo hopelijk medio 2012 kan starten met de bouw van de eerste woningen.

Koop en huur

De koopwoningen worden door Dura Vermeer Bouw Hengelo gebouwd en verkocht. Het gaat in totaal om 18 rijwoningen, 20 twee-onder-een-kapwoningen, 16 appartementen en 8 patiowoningen. Daarnaast wordt er voor Domijn in ieder geval één appartementencomplex voor de sociale huursector gebouwd. Het appartementencomplex dat oorspronkelijk aan de Goorsestraat zou komen, wordt op verzoek van Domijn mogelijk omgezet naar grondgebonden rijwoningen. Hier moet de gemeenteraad nog een definitief besluit over nemen.

Nieuwsbrief

Wie interesse heeft in een woning op Nieuw Frankenhuis, kan zich aanmelden bij Dura Vermeer Bouw Hengelo via het mailadres nieuwfrankenhuis@duravermeer.nl.