Politie Limburg-Zuid

Nog een explosie in Landgraaf; politie zoekt getuigen

10-11-2011 | 16:53 | Landgraaf

Gisteravond vond omstreeks 23.00 uur een flinke explosie plaats in de Banebergpassage in Landgraaf. Daarvan is reeds melding gemaakt via een persbericht. Wat nog niet bekend is gemaakt is, dat er eerder op de avond, omstreeks 20.20 uur, op de hoek van de Streeperstraat en Op de Heugden in Landgraaf een zogenaamde Biobox en de regelkast van de verkeerslichtinstallatie eveneens met een onbekende springstof zijn opgeblazen en vernield.

Vergelijkend sporenonderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat in beide gevallen sprake is van hetzelfde soort explosief, vermoedelijk zwaar vuurwerk, en dat beide zaken daardoor vermoedelijk met elkaar in verband staan en dus door dezelfde daders zijn gepleegd. Door de politie werd een buurtonderzoek ingesteld en in de lop van de avond vind er nog een passantenonderzoek plaats.

Daarnaast is de politie naarstig op zoek naar getuigen die op of rond de genoemde tijdstippen iets hebben gezien wat kan leiden tot het opsporen van de daders. Ook worden personen die anderszins iets kunnen vertellen over de identiteit van de verdachten, opgeroepen om contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via de tiplijn van Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.