Rappers van het Nieuwe Lyceum Bilthoven winnen Hiphop-scholierendag

Persbericht van Duitsland Instituut Amsterdam

AMSTERDAM, 10 november 2011 - Vandaag streden scholieren van acht Nederlandse scholen op het podium van de Amsterdamse Melkweg om de bokaal voor de beste Duitse rap.

'Die DoDo's' van het Nieuwe Lyceum Bilthoven wonnen met het nummer 'Wir sind...'. Naast een studio-opname krijgen zij een door Amstel House gesponsorde reis naar Berlijn cadeau. Als tweede eindigde 'Holland in The Hague' van het Zandvliet College Den Haag. Ook de gouden ketting voor de beste rapper sleepte dit College in de wacht. De prijs voor de beste taal mochten de rappers van het Valuascollege Venlo in ontvangst nemen.

In hun lessen Duits en muziek hadden de scholieren van 3 en 4 VMBO en HAVO eerder zelf een rap in het Duits geschreven over het onderwerp 'ICH'. Elke school vaardigde de beste groep naar Amsterdam af. Hier konden de groepen in workshops met de professionele rappers van 'Nichts zu verliern' uit München hun teksten en optredens 'finetunen' om vervolgens op het podium van de beroemde Melkweg helemaal los te gaan.

De scholieren merkten hoeveel plezier je kan hebben met de Duitse taal en dat het zeker de moeite waard is Duits in je vakkenpakket op te nemen. Mach mit!, de leus van de Actiegroep Duits, werd vanmiddag in de praktijk gebracht.

Deelnemende scholen
A. Roland Holst College, Hilversum
Berlage Lyceum, Amsterdam
Het Assink Lyceum, Haaksbergen
Het Nieuwe Lyceum, Bilthoven
Melanchthon Bergschenhoek
Montessori Lyceum Amsterdam
Valuascollege, Venlo
Zandvlietcollege, Den Haag

Links:
http://www.duitslandweb.nl/dossiers/overzicht/Duitse+Hiphop/scholierend ag-2011



Razende Robot Reporter