Gemeente IJsselstein


Gemeente doet beroep op partijen

De Gemeente IJsselstein roept Novec en Broadcast Partners op een ultieme poging te wagen om de ontsteking van de grootste kerstboom ter wereld dit jaar toch mogelijk te maken.

Herstelwerkzaamheden aan de antenne-installatie kunnen om veiligheidsredenen niet in combinatie gebeuren met het bevestigen van de kersttuien, aldus Novec, die de Gerbrandytoren in beheer heeft. De Gemeente IJsselstein betreurt dat nieuws en spreekt haar verbazing erover uit dat die werkzaamheden blijkbaar precies moeten samenvallen met het hijsen van de tui voor de verlichting van de mast.

Wethouder De Vries van Stadspromotie : `Wij vinden het erg teleurstellend dat de herstelwerkzaamheden niet eerder zijn afgerond. Het is een gemis voor de stad en regio dat de Gerbrandytoren niet wordt ontstoken dit jaar. Het geeft altijd een warm gevoel om in de donkere dagen van veraf de landmark van IJsselstein te zien schitteren. We doen een beroep op de partijen om de ontsteking alsnog mogelijk te maken. En als dat niet kan, zouden Novec en Broadcast Partners volgend jaar een ereschuld in moeten lossen. We verwachten van hen een extra inspanning om de ontsteking dan wel mogelijk te maken."