Gemeente Den Haag

Fototentoonstelling Onderweg in Europa

Vanaf 1 november 2011 is de fototentoonstelling Onderweg in Europa te zien in het Europa Direct Centrum Den Haag. Bruno van den Elshout exposeert foto's van zijn rondreis door alle 27 lidstaten van de Europese Unie.

Er is geen betere manier om nieuwe mensen te leren kennen en ideeën op te doen, dan door op reis te gaan. Datzelfde bedacht Haagse fotograaf Bruno van den Elshout (1979) zich in april 2007. 3 maanden later vloog hij naar Ierland: het begin van een reis door alle 27 lidstaten van de EU.

Reiservaringen

Aan meer dan 2.700 Europese jongeren vroeg Van den Elshout naar hun toekomstverwachtingen en jeugdherinneringen. Naar hun mening over mede-Europeanen, over bijgeloof, over dienstplicht, studeren; over eten, drinken, vakantie en humor. Ook verzamelde hij tijdens zijn reis foto's van kruispunten: ontmoetingsplekken, die goed laten zien hoe de lokale cultuur eruit ziet.

Met de tentoonstelling Onderweg in Europa neemt Van den Elshout u mee op een reis vol ontmoetingen.

Tot en met 6 januari 2012 in het atrium
De tentoonstelling Onderweg in Europa is nog tot en met 6 januari 2012 te bezichtigen in het Europa Direct Centrum Den Haag in het atrium van het stadhuis.