SIDN Internet Awards uitgereikt

Persbericht van Stichting Internet Domeinregistratie

Nederland
Arnhem, 10 november 2011 - Tijdens het 25 jaar.nl-congres zijn in Taets Galery te Zaandam voor de tweede keer de SIDN Internet Awards uitgereikt. "SIDN ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om innovatie op het internet te stimuleren en zorg te dragen voor een toegankelijk en veilig internet voor iedereen. Om die reden hebben wij deze Awards in het leven geroepen", aldus Roelof Meijer, Algemeen Directeur van SIDN. Initiatieven konden meedingen naar de Awards in de categorieën: Internet & duurzaamheid, Veilig internet, De kracht van het netwerk, Kennisoverdracht in de digitale omgeving en Overheid en burgers in dialoog.

Winnaars 2011
In de categorie 'Internet & duurzaamheid' is de Award gewonnen door Metdestroommee.nl. De Glazenkamp Beveiligingscampagne heeft de Award in de categorie 'Veilig Internet' gewonnen. In de categorie 'De kracht van het netwerk' is de Award uitgereikt aan BoekTweePuntNul. Coolwidget is de winnaar in de categorie 'Kennisoverdracht in de digitale omgeving'. Bij de voorselectie bleek dat zowel de kwaliteit als de kwantiteit van inschrijvingen in de categorie 'Overheid en burgers in dialoog' - in tegenstelling tot vorig jaar - erg achterbleef, in deze categorie is daarom dit jaar geen Award uitgereikt.

Internet & Duurzaamheid: Metdestroommee.nl
Metdestroommee.nl biedt online veilingen van duurzame energie aan. De jury prijst het gemak voor de consument en de eenvoudige wijze waarop je meewerkt aan de ontwikkeling van duurzame energie.

Veilig Internet: Glazenkamp Beveiligingscampagne Bij het aanleggen van het glasvezelnetwerk in de Nijmeegse wijk Hazenkamp zijn de inwoners actief geïnformeerd over de gevaren van het internet. De jury roemde hierbij het feit dat er specifieke aandacht voor ouderen bestaat.

De kracht van het netwerk: BoekTweePuntNul
BoekTweePuntNul is een bijzondere cross-mediale publicatie op basis van social media en crowd surfing. De begeestering van de initiatiefnemers en het netwerk was voor de jury een belangrijke reden om dit initiatief met een Award te belonen.

Kennisoverdracht in de digitale omgeving: Coolwidget Coolwidget is een online applicatie die de studiekeuze voor jongeren in de regio Arnhem-Nijmegen makkelijker maakt. De jury vond dat deze studiehulp uitblonk door de gekozen breedte van MBO tot WO.

Nieuwe kansen
"Tijdens het 25 jaar .nl-congres is er uitgebreid gesproken over het belang van internet voor Nederland. Internet is onlosmakelijk verbonden met onze samenleving. SIDN wil daarom innovaties die het internet veiliger en toegankelijker maken blijven stimuleren en zal daarom ook volgend jaar de SIDN Internet Awards uitreiken", aldus Roelof Meijer.

*

Links:
http://www.sidn.nl/awards



Razende Robot Reporter