Gemeente Heerenveen

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 1 november 2011 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt 1 Onderwerp Advies Beslissing

Besluitenlijst bespreekstukken d.d. 25 oktober 2011 Besluitenlijst conformstukken d.d. 25 oktober 2011 Jaarverslag leerplicht 2009/2010 en 2010/2011

Vaststellen.

Conform.

2

Vaststellen.

Conform.

a.1


-

In te stemmen met het jaarverslag 2009/2010 en 2010/2011 op grond van artikel 25 van de Leerplichtwet en ter informatie doen toekomen aan de raad.

Conform.

Vervallen. a.2 a.3 a.4 Schriftelijke vragen FNP over het Fries taalbeleid en de herindeling met Boarnsterhim De vragen van de FNP beantwoorden zoals verwoord onder Motivering. Aanhouden. Conform.


1



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 1 november 2011

b.1

Aanbesteding huishoudelijk KCA


-

Instemmen met de door Afvalsturing Friesland NV opgestelde deelnemersovereenkomst aanbesteding Klein Chemisch Afval afkomstig uit huishoudens. Instemmen met het aantrekken van een vaste geldlening van 6 miljoen bij de BNG voor 2,674% met een lineaire aflossing in 10 jaar. De waarderingen zoals in het totaaloverzicht zijn opgenomen vaststellen. De waarderingen verwerken in het Functie- en Formatieplan 2012.

Conform.

b.2

Aantrekken vaste geldlening


-

Conform.

b.3

Functiewaardering onderhoudsronde


-

Conform.


2



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 1 november 2011 b.4 Bezwaar tegen omgevingsvergunning voor vestigen kamerverhuur in woning Vlielandlaan 6 te Heerenveen De overwegingen, met uitzondering van de onder 2 genoemde punten, uit het advies van de bezwaarschriftencommissie van 20 september 2011, overnemen en mede ten grondslag leggen aan dit besluit op bezwaar. Het gestelde in de overwegingen met betrekking tot de motivering ten aanzien van de ruimtelijke uitstraling en onderbouwing en de conclusie van het advies van de bezwaarschriftencommissie waarin wordt geoordeeld dat het bezwaar deels gegrond dient te worden verklaard wat betreft de motivering van de afwijking van het bestemmingsplan en waarin de commissie ons heeft geadviseerd het bestreden besluit te herroepen, de omgevingsvergunning te weigeren en een bedrag van 1.311,- aan proceskosten te vergoeden, niet overnemen. De bezwaren ongegrond te verklaren en het bestreden besluit onder aanvulling van de motivering in stand laten. Het verzoek om vergoeding van de proceskosten ex artikel 7: 15 Awb afwijzen. Bezwaarden in kennis te stellen van dit besluit, het contrair advies en van het advies van de bezwaarschriftencommissie. Conform.


-


-


-


3