Korps Landelijke Politiediensten

Twee inbrekers aangehouden bij Ochtendgloren

Duiven, 10-11-2011 o Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 november 2011 op A12 bij Duiven tussen 22.30 en 02.30 uur de verkeerscontrole Ochtendgloren gehouden. Zij controleerden 265 voertuigen. Er zijn twee personen aangehouden die in het bezit waren van drie gestolen LCD-schermen. Eén automobilist reed onder invloed van alcohol. Op 16 autos is beslag gelegd door de belastingdienst. De controle is voortijdig beëindigd in verband met dichte mist.

De controles hebben tot doel het alcoholgebruik en overtredingen in het verkeer terug te dringen, om daarmee de verkeersveiligheid te vergroten. Terugdringen van de midden-criminaliteit en op en rond de A12 om de veiligheid van burgers te vergroten en het verminderen van woning- en bedrijfsinbraken en diefstallen van en vanuit voertuigen.

Verkeer in de richting Duitsland is gecontroleerd op de parkeerplaats Oudbroeken. Het verkeer tussen grensovergang Bergh en afrit Duiven is dynamisch gecontroleerd en daar waar nodig overgebracht naar het terrein van de Douane in Duiven.

Overtredingen
In totaal zijn er 21 bekeuringen voor o.a. rijden zonder rijbewijs, rijden zonder verzekering en ondeugdelijke verlichting. Er is één rijverbod opgelegd. Eén bestuurder is bekeurd voor het rijden onder invloed. De uitslag bedroeg 385 ug/l (0,9 promille). Met radar zijn 2959 voertuigen gecontroleerd op snelheid, 280 passeerden sneller dan toegestaan en krijgen een bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 173 km/uur in plaats van de toegestane 100 km/uur. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.

Bijzonderheden
Met behulp van kentekenleesapparatuur zijn 7 hits aangetroffen. Vijf openstaande zaken zijn afgewikkeld. De belastingdienst legde op 16 autos beslag, waarvan er zes daadwerkelijk zijn afgevoerd. In totaal is voor ongeveer 1000 euro aan achterstallige belasting geïnd.

De politie nam een honkbalknuppel in beslag en maakte tegen de eigenaar proces-verbaal op voor wapenbezit.

Twee personen zijn aangehouden nadat in hun auto inbrekerswerktuig was aangetroffen. In de kofferbak lagen 3 grote LCD TV-schermen. Deze waren kort daarvoor na inbraak in vakantiewoningen weggehaald. De auto is in beslaggenomen. Politie Noord- en Oost Gelderland zal een nader onderzoek instellen.

In een auto met een buitenlands kenteken zijn 4 ampullen met anabolen steroïden aangetroffen. De ampullen zijn inbeslaggenomen. Tegen de bezitter is proces-verbaal opgemaakt.

Samenwerkende opsporingsdiensten
Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 80 personen mee van politie, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie, Permanent Autoteam, Drugs Expertise Nederland, Douane, Belastingdienst, Sociale Opsporings- en Inlichtingendienst, Rijkswaterstaat en de Duitse politie.