Gemeente De Marne


Mantelzorgdag 2011 "Dag van de mantelzorg? Dag van de Ontmoeting".

Ook dit jaar is er weer een Mantelzorgdag in onze gemeente: Dit jaar onder het motto: "Dag van de mantelzorg? Dag van de Ontmoeting". Donderdag 10 november vieren wij deze dag in Terraheerd te Leens.

Elkaar ontmoeten is namelijk voor de mantelzorgers erg belangrijk. Het kunnen uitwisselen van ervaringen en emoties is iets wat niet zomaar elke dag kan. Maar
deze dag kunt u ook gewoon ontspannen en een fijne dag met elkaar hebben.
Het organisatiecomité heeft weer een leuk programma gemaakt. Allereerst wordt
u ontvangen met een kopje koffie /thee. Wethouder Luppo Smook opent de dag.

Wat kunt u zoal verwachten? U wordt geïnformeerd over een aantal -voor mantelzorgers- belangrijke zaken. Ook wordt u weer een diner aangeboden.

s Middags is vooral gericht op "actie": er zijn diverse workshops. U kunt bijvoorbeeld een vogelhuisje maken. U kunt ook kiezen voor het bloemschikken of de workshop koken volgen. Verder geven leerlingen van het Hogeland College gezichts- en handmassages. Daarnaast zullen de leerlingen ondersteunende diensten verrichten zodat u het gevoel heeft echt een dagje uit te zijn.

Als u problemen heeft met vervoer, kan de Rode Kruisbus ingezet worden om u
te halen en weer thuis te brengen. Buurtzorg is aanwezig voor mogelijke medische ondersteuning.

Kortom er is weer genoeg te doen deze dag! U ontvangt de komende tijd meer informatie in deze rubriek. Voor meer informatie kunt u contact met het welzijnswerk opnemen: 0595-421027 (op de woensdag en donderdag bereikbaar).

Leens, 8 september 2011.