Ingezonden persbericht



---



P E R S B E R I C H T

Rotterdam, 4 oktober 2011

Krankzinnig circus
Canadese gezelschap The 7 Fingers met nieuwe show 'Psy' in nieuwe Luxor

KORT BERICHT

Circustheatergroep The 7 Fingers werd opgericht in 2002 in Montréal. Kenners weten: de stad van Cirque du Soleil. The 7 Fingers is echter intiemer, al worden de shows steeds een beetje groter en spectaculairder. Twee jaar geleden stonden ze nog met Traces in het oude Luxor. Voor hun vierde show, Psy, combineren ze acrobatiek en hersengymnastiek, met dans, comedy en muziek.

Psy verkent de humor en de schoonheid van neuroses, die eigenlijk verrassend alledaags zijn. Wie droomt er nou niet van om met zijn tenen aan het plafond te hangen? Te zien van do 10 t/m za 12 november 2011 in het nieuwe Luxor Theater.

LANG BERICHT

Circustheatergroep The 7 Fingers werd opgericht in 2002 in Montréal. Kenners weten: de stad van Cirque du Soleil. The 7 Fingers is echter intiemer, al worden de shows steeds een beetje groter en spectaculairder. Twee jaar geleden stonden ze nog met Traces in het oude Luxor. Voor hun vierde show, Psy, combineren ze acrobatiek en hersengymnastiek met dans, comedy en muziek. Een voorstelling van wereldniveau met een uniek decor en bloedstollende acts.

Voor hun nieuwe productie duikt het gezelschap in de rijke en surrealistische onderwereld van de menselijke psyche. Psy bestaat uit elf jonge, talentvolle en hippe circusartiesten. Ieder heeft zijn eigen eigenaardige moderne kwaal (slapeloosheid, hypochondrie of dwangneurose) in combinatie met een geweldige pakket aan circustechnieken - waaronder Chinese palen, luchtacrobatiek met touwen, jongleren met messen, trapeze en adembenemende acrobatiek.

De muziek is een mix van experimentele elektro tot Ethiopische jazz tot piano, van artiesten als Caravan Palace, The Avalanches, Third Eye Foundation en Miles Davis.

Locatie: nieuwe Luxor Theater (En verder in Groningen, Lelystad en Delft) Datum: do 10 t/m za 12 november 2011
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: E 36|33|30|27|15
Meer info: http://www.luxortheater.nl/94-585-Psy

Kaarten voor de voorstelling via www.luxortheater.nl of (telefonisch) reserveren aan de kassa van het theater, 010 - 484 33 33. De kassa is elke dag geopend van 13.00 tot 18.00 uur.