Burgemeester Van der Laan opent 10e Dag van de Dialoog in Amsterdam

Persbericht van Nieuwe Maan

Op 10 november vindt voor de 10de keer de Dag van de Dialoog plaats in de hoofdstad.

Burgemeester Eberhard van der Laan geeft rond 9.00 uur in het Talentenhuis in Nieuw West het officiële startsein voor dit jaarlijkse evenement waar Amsterdammers hun ervaringen en ideeën delen over de wonen en werken in de stad. Met meer dan 100 tafels is het een van de grootste dialoogevenementen tijdens de Nationale Week van de Dialoog van 1- 13 november.

Het thema van de Amsterdamse Dag van de Dialoog is dit jaar Jong en Oud. Op verschillende locaties verspreid door de stad praten bewoners met elkaar over hoe jong en oud samen leven, wonen en werken in de stad. Mensen die overdag niet deel kunnen nemen aan een dialoogtafel kunnen 's avonds terecht op het Rembrandtplein. Hier opent wethouder Andrée van Es om 22.30 uur de 1e Nacht van de Dialoog in Amsterdam.

Vrijwillige inzet
De Amsterdamse Dag van de Dialoog wordt mogelijk door de vrijwillige inzet van bewoners en partijen zoals Albert Heijn, Cordaan, Politie Amsterdam-Amstelland, Randstad en woningcoöperatie Ymere, die allen voor de 10de keer meedoen. Albert Heijn-directeur Cees van Vliet, Dag van de Dialoog-ambassadeur van het eerste uur legt uit waarom Albert Heijn ook dit jaar weer van de partij is: 'Albert Heijn wil graag een goede buur zijn in een prettige buurt. Het is dan belangrijk om inzicht te hebben in wat mensen in de buurt bezig houdt. De dialoog is een daarbij een geweldig instrument.' Nieuwe partners zijn Young Designers/ en Netwerk Democratie als de initiatiefnemers van de Nacht van de Dialoog, The HUB, Dialogues House van ABN Amro en de kelders van Dungeon.

Nederland in Dialoog
Tijdens de Nationale Week van de Dialoog van 1-13 november worden in 71 gemeenten door heel Nederland dialoogdagen georganiseerd om het begrip en de samenhorigheid tussen mensen te vergroten. De Nationale Week van de Dialoog is een initiatief van de Stichting Nederland in Dialoog. Tien jaar geleden, kort na 9/11, startte in Rotterdam de eerste Dag van de Dialoog. Drie jaar later volgde Amsterdam en met steun van de landelijke partners Albert Heijn, COC Nederland, Oranje Fonds, Rabobank en woningcorporatie Ymere en vele lokale partijen, verspreidde Nederland in Dialoog de dialoogmethodiek in steeds meer steden en organisaties. Dit jaar ontving Nederland in Dialoog de Actief Burgerschap Award 2011.

Links:
http://www.amsterdamdialoog.nl



Razende Robot Reporter