Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Eindhoven, maandag 7 november 2011

Open Dag pluimveebedrijf Familie Van den Top, Kootwijkerbroek

Datum: 10 november a.s.
Locatie: Puurveenseweg 14, Kootwijkerbroek

De familie Van den Top heeft een nieuwe stal gebouwd voor vleeskuiken ouderdieren. Het betreft een modern ingerichte stal met een vlak ventilatieplafond. De stal biedt plaats aan 17.000 hennen, exclusief hanen. Door deze uitbreiding heeft de familie Van den Top nu ruimte voor 30.000 dieren.

Naar aanleiding hiervan willen zij u graag uitnodigen voor een Open Dag. Op donderdag 10 november a.s. bent u van 15.00 tot 20.00 uur van harte welkom op de Puurveenseweg 14, in Kootwijkerbroek om de nieuwe stal te bezichtigen.

Bijzondere kenmerken van de stal:

o Afmetingen stal: 30 x 85 m
o Uniek ventilatiesysteem
o Plafond ventilatie
o Boosterpan voor hanenvoedering
o Mestbeluchting door middel van luchtmengkasten o Prinzen inpakker

Wij verzoeken u vriendelijk om niet in bedrijfskleding te komen en alle hygiënemaatregelen in acht te nemen.

De Open Dag wordt georganiseerd door de familie Van den Top in samenwerking met Brameco*Zon Voeders.


- Bijlage: foto van de stal

Over Bramecoâ^(TM)Zon Voeders
Bramecoâ^(TM)Zon is een middelgrote diervoedercoöperatie en behoort tot de 15 grootste diervoederproducenten van Nederland. De kernactiviteiten bestaan uit het produceren en vermarkten van diervoeders voor de pluimvee-, de varkens- en de rundveesector. Daarnaast heeft Bramecoâ^(TM)Zon belang in diverse deelnemingen, waaronder Broederij Lagerwey, Schothorst Feed Research, Cebeco Meststoffen en Agrovision. Bramecoâ^(TM)Zon heeft twee productielocaties in Eindhoven en in Udenhout. De afzet is grotendeels geconcentreerd in Brabant, Zeeland, Limburg en Gelderland. Hiernaast exploiteert Bramecoâ^(TM)Zon drie Boerenbondwinkels in Udenhout, Moergestel en Middelbeers.