Ingezonden persbericht


10 BN'ers zien af in bloedheet woestijnzand

De Pelgrimscode, vanaf donderdag 10 november om 22.05 uur op Nederland 1

In de eerste aflevering van De Pelgrimscode arriveren tien BN'ers in het zuiden van Egypte aan de oevers van de Nijl. Het lijkt erop alsof ze eerst even mogen bijkomen in een luxuese hotel. Maar niets is minder waar. Al snel blijkt dat ze de woestijn in moeten, en dat bij 50 graden Celcius. Voor één van hen zal de reis eindigen waar hij begon, aan de oevers van de Nijl. Slechts twee zullen het uiteindelijk halen tot de poorten van Jeruzalem.

In deze tweede serie van De Pelgrimscode gaan opnieuw tien bekende Nederlanders een spectaculaire strijd met elkaar aan in het Midden-Oosten. Ze volgen de voetsporen van Mozes om de felbegeerde pelgrimsschat te bemachtigen. De schat ter waarde van 10.000 is bestemd voor het goede doel van de bekende Nederlander die wint. Het winnen van de schat is niet eenvoudig en de weg ernaartoe is vol ontberingen. Het zijn zware tijden voor komiek en acteur Arijan 'Adje' van Bavel: "Mijn fysieke grens is enorm te zien in het programma". De zoektocht voert de Pelgrims lang historische en indrukwekkende plekken. Zanger Syb van der Ploeg: Ik ben de Nijl overgezwommen, wie kan dat nou zeggen'. Het vervolg van het succesvolle EO-programma wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen.

Deelnemende BN'ers
Het tweede seizoen zien we Cystine Carreon, Winston Post, Nelli Cooman, Robin Zijlstra, Elise van der Horst, Mirjam Sterk, Mohammed Chaara, Arijan van Bavel, Syb van der Ploeg en Manuëla Kemp strijden om de felbegeerde Pelgrimsschat.

Game
Op de site www.pelgrimscode.nl kunnen fans van De Pelgrimscode hun eigen tocht naar het heilige land winnen door mee te spelen met de online Pelgrimscode Game. Gedurende de uitzendperiode volgen zij de geheimzinnige pelgrim met het rode petje, beantwoorden de vragen en kraken de code. De ontwikkelingen rondom De Pelgrimscode zijn ook te volgen via http://twitter.com/pelgrimscode en http://facebook.com/pelgrimscode.

Presentatie

Bert van Leeuwen

Website

De Pelgrimscode Pers De Pelgrimscode

Contactpersoon EO- Marketing & Communicatie




Ingezonden persbericht