Ingezonden persbericht


WALK YOUR TALK

Onder deze naam maakt DutchSpirit de komende dagen een tour door Nederland om aandacht te vragen voor duurzaamheid, voor hun partners en de producten die ze gezamenlijk maken.

De tour start donderdagmiddag bij de Accenture Innovation Award waar DutchSpirit is genomineerd, en krijgt zijn vervolg tijdens de nacht van de duurzaamheid waar via een videoboodschap Annemarie Jorritsma 'practices what she preaches' en bekend gaat maken hoe de gemeente Almere hun bijdrage gaat leveren aan een duurzame samenleving en als eerste gemeente business kleding gaat aanschaffen voor hun medewerkers volgens de normen van Cradle to Cradle van Returnity materiaal door DutchSpirit en hun partners.

De volgende dag (vrijdag) verzorgt DutchSpirit om 15.00 uur een mode show tijdens het Cradle to Cradle symposium in het UMC in Utrecht en om 18.45 uur een modeshow in de duurzaamheidswinkel in Almere die door burgemeester Jorritsma geopend zal worden. Tijdens deze shows toont DutchSpirit onder andere zijn My Choice-kledinglijn en werk- en veiligheidskleding gemaakt van Returnity. Returnity is de eerste klimaatvriendelijk geproduceerde Cradle to Cradle textielstof op basis van Trevira CS. De stof werd ontwikkeld door het Oostenrijkse Backhausen Interior Textiles. DutchSpirit en Backhausen vonden elkaar; Backhausen bleek in staat niet enkel Returnity meubel- en gordijnstoffen te produceren maar ook een dunnere variant geschikt als kledingstof. DutchSpirit creëert en produceert niet enkel de collectie; het zet ook een statiegeldsysteem op om te garanderen dat de kleding terugkomt om te recycleren. In samenwerking met TurnToo (van architect Thomas Rau) is ook voor bedrijven een systeem bedacht waardoor de grondstoffen na gebruik weer gerecycled kunnen worden. Middels inzameling en een verwerker wordt de ophaling verzorgd en het transport geregeld waarna de kledij wordt omgesmolten tot nieuwe garens. Bij Backhausen worden ze dan weer geweven tot nieuwe Returnity-kledingstof en zo is de kringloop gesloten.

Daarnaast worden in Almere ook producten getoond onder de noemer 'Produced in Almere' zoals tassen , gemaakt van Returnity en oude air bags.

Als speciale actie om ook jongeren kennis te laten maken met duurzame producten start Dutchspirit a.s vrijdag met de campagne 'Rent Your Chest': T-Shirts waarmee de jeugd graag te koop loopt.

'Rent your Chest' is een samenwerking met Produced in Almere. Het doel van dit project is duurzaamheid onder de aandacht brengen van jongeren. Wij geloven dat gedragsverandering van jongeren t.o.v. duurzaamheid niet zomaar plaatsvindt. Vaak moeten jongeren eerst worden geprikkeld om hen bewust te maken van soortgelijke onderwerpen als duurzaamheid. Dit hopen wij onder andere met dit betreffende project te bereiken.

De naam van het project, 'Rent your Chest' staat voor het feit dat wij duurzame T-shirt zullen gaan produceren waar logo's van andere duurzame, bekende merken op worden geplaatst. Mensen verhuren dus als het ware hun 'borst' om reclame te maken voor deze duurzame brands. Dutch Spirit zal zelf de T-shirts geheel produceren, voor de merken is dit project een promotiemiddel. Een win-win situatie dus.

Goedkoop adverteren met groot bereik

De sponsor van het 'Rent your Chest' T-shirt betaalt de print/shirts en de verkoopkosten van totaal E 10,00. De kopers (jongeren) betalen voor de klimaatneutrale en Fair Trade productie E 7,50 incl. E 1,00 statiegeld. Deze unieke advertentieruimte verspreidt uiteindelijk zichzelf over de wereld. Goedkoper adverteren kan bijna niet, hipper trouwens ook niet..

meer info op de website http://www.rentyourchest.com/ en face book http://www.facebook.com/pages/Rent-Your-Chest/223065347715354

Over Dutch Spirit

DutchSpirit is een jong en vooruitstrevend modelabel uit Nederland. Mode gemaakt met zorg voor mens, dier en milieu. Duurzame mode zonder concessies te doen aan kwaliteit, vakmanschap en uitstraling. Eerlijke mode, bestemd voor de (zelf)bewuste man en vrouw. DUURZAME MODE
Momenteel vindt er in Nederland een omslag plaats in bewust leven. Veel bedrijven stellen zich ten doel maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Mensen kopen bewuster en kiezen voor duurzame producten. Kinderarbeid wordt niet meer oogluikend geaccepteerd. De kleding van DutchSpirit wordt geproduceerd volgens de principes van fair trade, eerlijke arbeidsomstandigheden en lonen, geen kinderarbeid. Daarnaast is onze kleding klimaatneutraal; wij reduceren en compenseren de CO2 uitstoot tijdens het gehele proces via Trees for Travel. En natuurlijk zijn onze materialen met zorg geselecteerd en van duurzame kwaliteit. MEESTERSCHAP
De collectie van DutchSpirit geeft uiting aan een bewuste en duurzame aankoop. Dat merkt u aan het groene knoopsgat in het revers. Maar ook aan de voering van natuurlijke viscose die is ingeweven met de rechten van mens, dier en planeet. Of de knopen die gemaakt zijn van parelmoer. Tenslotte wordt onze collectie gemaakt van prachtige hoogwaardige stoffen. De kostuums,colberts, broeken en accessoires voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van ontwerp en vakmanschap. Samen met onze producenten staan wij garant voor kwaliteit, eerlijkheid en betrouwbaarheid.

CONTACT
DutchSpirit
Rien Otto - Erik Toenhake
Lage Markt 65
6511 VK Nijmegen

024 - 360 59 20
www.dutchspirit.com


---- --