Glossy voor gehandicapten

Persbericht van In 4 Mail

Afgelopen vrijdagavond 4 november 2011 was de lancering van FRAENK Lifestyle HandicapMagazine. Het nieuwe tijdschrift vóór en over mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige handicap en voor hun directe en indirecte omgeving. Het wordt het middelpunt van een netwerk, waar u wellicht al onderdeel van uitmaakt. Dat netwerk zal eraan bijdragen de "special interest" voor deze groep te vergroten en om te buigen naar "general interest". Daarbij staat het belang van de doelgroep in een breed maatschappelijk perspectief centraal. FRAENK zal een positieve bijdrage leveren in de hedendaagse samenleving en een grotere acceptatie en een betere bewustwording bewerkstelligen van mensen met een al dan niet aangeboren beperking.

De lancering was een groot succes. Naast vele vrienden, familie en ondernemers waren er ook twee bekende Nederlanders aanwezig. Ten eerste Marnix Ruèb, de bekende Haagse illustrator en geestelijke vader van stripfiguur Haagse Harry. Hij kreeg mede door Harry landelijke bekendheid door zijn bijdragen aan TV Film en creëerde samen met Volcmar Wagener een nieuwe Haagse stripfiguur; Rocking Rollau (Rollo in het Nederlands). Willibrord Frequin nam het hoogtepunt voor zijn rekening; de uitreiking van de FRAENK Awards en de ontvangst van het eerste gedrukte exemplaar. Alle aanwezigen kregen een exemplaar mee en er werd nog veel nagepraat, gefeest en gedanst op de muziek van Funk, Soul en Disco Band AmberRoots&Friends.

Geïnspireerd door gehandicapte vrienden en familieleden en aangespoord door de vele aangekondigde bezuinigingen in de zorg en het toch nog hoge percentage gehandicapten dat in afzondering leeft, heeft initiatiefnemer Volcmar Wagener zich voorgenomen zich de komende jaren in te zetten voor deze brede doelgroep. "We willen hen meer verbinden met de samenleving en relaties leggen tussen groepen onderling en met mensen die nog niet zo betrokken zijn. En zeker in deze tijd kunnen zij wel wat extra aandacht gebruiken." Onderwerpen als, Gezondheid, Gastronomie, Lifestyle, Studie, Beauty, Media, Muziek, Gezin, Werk, Wonen, Wetenschap, Mobiliteit, Wellness, Religie, Intimiteit, Zorg, Sport, Spel, Mode, Vakantie en Uitgaan komen regelmatig aan de orde.

Volcmar: "Natuurlijk hebben we naast veel abonnees en adverteerders, ook veel exposure nodig. We leggen graag relaties met ondernemers, aanbieders van zorg, apparatuur en hulpmiddelen, verpleeghuizen en dagverblijven voor verstandelijk gehandicapten en psychiatrische cliënten, sportbonden, touroperators en aanbieders van speciale vakanties, landelijke en semioverheden, bouwondernemingen, sociaal maatschappelijke organisaties, banken, verzekeraars en financiële instellingen, particulieren initiatief, sociale werkvoorzieningen en overige mogelijke deelnemers. Ook betrekken we met FRAENK omroepen in onze community. We hebben al ideeën voor nieuwe programma's en willen daar graag over van gedachte wisselen met programmamakers."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*
*




Razende Robot Reporter