Ingezonden persbericht


OctoPlus publiceert business update voor het derde kwartaal

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) publiceert vandaag de business update voor het derde kwartaal van 2011.

Highlights

* Omzet uit projecten op basis van onze gepatenteerde technologie blijft groeien.
* Het economische klimaat blijft moeilijk en dit leidt ertoe dat het langer duurt om contracten te tekenen en dat er meer concurrentie is voor nieuwe contracten. Deze ontwikkeling heeft impact op onze korte termijn omzet.
* Wij blijven gericht op het sluiten van nieuwe contracten, het uitbreiden van bestaande contracten, en het behouden van de verlaagde kostenbasis.

Locteron

* Zoals eerder dit jaar werd aangekondigd leveren de succesvolle eindresultaten van de Fase IIb klinische studie bewijs voor Locteron's superieure profiel op het gebied van zowel significant verminderde bijwerkingen als verbeterde verdraagbaarheid voor de patiënt.
* Biolex heeft aangekondigd dat de start van Fase III studies met Locteron staat gepland voor 2012.
* Wij kijken uit naar verdere voortgang van Biolex op het gebied van hun partnering activiteiten voor Locteron.

Financiële resultaten

* Op 26 oktober hebben wij een aandelenuitgifte afgerond met een bruto opbrengst van ¤ 4 miljoen. *· Blijvende steun in de vorm van participaties van bestaande institutionele aandeelhouders, oprichter Joost Holthuis, CEO Jan Egberts en steun van een aantal prestigieuze nieuwe aandeelhouders maakten deze financieringsronde mogelijk.
* Wij zullen de opbrengst van de uitgifte gebruiken voor versterking van het werkkapitaal en om samen met klanten te investeren in een aantal zorgvuldig geselecteerde, veelbelovende projecten op het gebied van "specialty generics".

Vooruitblik
Wij blijven ons portfolio versterken richting een gebalanceerde mix van dienstverlening projecten en langere termijn contracten waarin we toekomstige waarde behouden door middel van royalties en mijlpaalbetalingen. Daarnaast is er veel aandacht voor kostenbesparingen, waardoor de kostenbasis van de Onderneming in 2011 lager zal zijn dan vorig jaar.

Jan Egberts, CEO van OctoPlus: "Met de financieringsronde van 26 oktober hebben wij aanvullende financiering verkregen voor de toekomst van OctoPlus, en kunnen we inspelen op interessante investeringsmogelijkheden zodra die zich voordoen. Deze financiering in combinatie met de voortdurende aandacht voor het verbeteren van de efficiëntie van de organisatie geeft ons een sterke positie. Daarnaast kijken wij uit naar de volgende fase van ontwikkeling van Locteron."

Contact
Voor meer informative over OctoPlus kunt u contact opnemen met Rianne Roukema, Corporate Communications: telefoonnummer 071 524 1071, of door een e-mail naar Investor Relations te sturen via IR@octoplus.nl.

Over OctoPlus
OctoPlus is een biofarmaceutisch bedrijf met een focus op de ontwikkeling en productie van verbeterde injectiemedicijnen gebaseerd op onze gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. OctoPlus richt zich ook op de ontwikkeling van langer werkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica, peptides en kleine moleculen, waaronder complexe generieke medicijnen (specialty generics).

Het klinisch meest vergevorderde product dat onze technologie incorporeert is Locteron(TM), het belangrijkste product van Biolex Therapeutics. Locteron is een langerwerkende formulering van interferon alfa voor de behandeling van chronische hepatitis C. Het product wordt geproduceerd door OctoPlus en er is een Fase IIb studie afgerond met superieure resultaten in vergelijking met huidige behandelingen.

Daarnaast is OctoPlus een vooraanstaand Europees leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten.

OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam van NYSE Euronext onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op de website www.octoplus.nl.

Dit document kan toekomstgerichte verklaringen bevatten die verband houden met de onderneming, de financiële prestaties en resultaten van OctoPlus N.V. alsmede de bedrijfstak waarin het bedrijf opereert. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige plannen, inschattingen en voorspellingen van OctoPlus N.V., evenals zijn verwachtingen met betrekking tot externe omstandigheden en gebeurtenissen. Met de woorden "verwachten", "voorzien", "voorspellen", "schatten", "van plan zijn", "kunnen zijn", "had kunnen zijn", "behoren", "zullen", "voornemens zijn", "geloven" en soortgelijke uitdrukkingen worden toekomstgerichte verklaringen bedoeld. Wij waarschuwen investeerders dat bepaalde belangrijke factoren, en de risico's en onzekerheden die inherent zijn aan dergelijke verklaringen, ervoor kunnen zorgen dat feitelijke resultaten of uitkomsten wezenlijk kunnen verschillen van de resultaten of uitkomsten die in toekomstgerichte verklaringen zijn vervat. In het geval van enige tegenspraak tussen een Engelstalige en een Nederlandstalige versie van dit document, gaat de Engelstalige versie voor boven de Nederlandstalige versie.

Klik hier voor het persbericht in PDF format