Openbaar Ministerie

Zoektocht in onderzoek vermiste Farida

9 november 2011 - Arrondissementsparket Rotterdam

In de grond onder een schuur achter een woning in de Venusstraat in Spijkenisse is een voorwerp aangetroffen dat van belang kan zijn in het onderzoek naar de verdwijning van Farida Zargar. De politie Rotterdam-Rijnmond doorzocht de grond naar aanleiding van een melding dat daar mogelijk iets te vinden was. Wat het voorwerp is kan op dit moment in het belang van het onderzoek niet bekend gemaakt worden. Het is naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht voor nader onderzoek.

De politie begon woensdagmorgen met zoeken naar aanleiding van de melding. Dat gebeurde op diverse manieren en daarbij kreeg de politie uiteindelijk iets in beeld.

In de nacht van 13 op 14 oktober werd diezelfde woning doorzocht na een melding van een bedreiging met een vuurwapen. Bij die doorzoeking werden spullen van de sinds 5 augustus 2010 vermiste Farida Zargar aangetroffen. Dat ging onder meer om de tas van Farida, met daarin onder andere haar paspoort.

In verband met die vondst werd het onderzoeksteam dat de vermissing van Farida eerder onderzocht weer bijeengebracht. Op basis van de eerste resultaten werd op 25 oktober een 34-jarige man opnieuw aangehouden op verdenking van ontvoering dan wel diefstal, de dood ten gevolge hebbend. De man zat al vast op verdenking van betrokkenheid bij de bedreiging met het vuurwapen.