Dienstenbond CNV

Nieuws

9 november 2011

Aldi verhoogt de al veel te hoge werkdruk door invoering van Doelgerichte Personeelsinzet (DOPE)

De werkdruk heeft de laatste tijd continue toegenomen in de supermarktketen Aldi. Desondanks lijkt het erop dat de directie hier geen erkenning voor heeft. In plaats van oplossingen te vinden voor de hoge werkdruk heeft de directie van Aldi Doelgerichte Personeelsinzet (DOPE) ingevoerd om nog meer uren weg te bezuinigen.

DOPE
Met Dope worden filiaalhouders, door middel van formules, gedwongen naar de ureninzet binnen hun filiaal te kijken en die met 3 tot 5% te reduceren. Werken de filiaalhouders hier niet aan mee dan komen ze intern onder druk te staan.

Onderbezetting en veiligheid
Door een veel te hoge werkdruk en personele onderbezetting komt veiligheid in veel Aldi filialen steeds meer onder druk te staan. Het is nu al onmogelijk om aan alle veiligheidsprotocollen te voldoen als je met zijn tweeën in de winkel staat. Als er nog meer in uren bezuinigd gaat worden, kan dit grote gevolgen hebben voor de veiligheid van het personeel en de bezoekers.

CNV Dienstenbond waarschuwt Aldi
CNV Dienstenbond vraagt Aldi om zo snel mogelijk kritisch te kijken naar een oplossing voor de hoge werkdruk en onmiddellijk de invoering van DOPE terug te draaien. Geeft uw werkgever hier geen gehoor aan dan is CNV Dienstenbond genoodzaakt om andere maatregelen te nemen.

Contact
Ik (Roos Rahimi) ben als uw bestuurder bereikbaar voor al u vragen en opmerkingen. Per telefoon op 055-5772640 of per mail via r.rahimi@remove-this.cnvdibo.nl

Samen sterk!
In het verleden hebben de medewerkers bij de Aldi al laten zien dat je samen heel sterk bent! Alleen een sterk CNV Dienstenbond kan ervoor zorgen dat er geluisterd wordt naar medewerkers. Uw collega's die nog geen lid zijn profiteren ook van onze inzet. Bespreek daarom het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met uw collega's. Werf een nieuw CNV-lid en ontvang een cadeaubon t.w.v. EUR25, -. Kijk voor aanmeldingen en meer informatie op: www.cnvdienstenbond.nl/lidwerftlid