Dienstenbond CNV

Nieuws

9 november 2011

Wederom reorganisatie Charles Vögele, nu met "ontslagtest"

Onlangs heeft Charles Vögele nieuwe plannen bekendgemaakt in haar pogingen om het bedrijf weer gezond te krijgen. Hoofdlijn is dat de directie medewerkers wil gaan beoordelen op basis van hun competenties. Deze beoordelingen vinden plaats door middel van een test. Een test die wordt uitgevoerd door het bedrijf Picompany. Als uit die test blijkt dat je niet ontwikkelbaar bent tot een goede
verkoper/filiaalmanager/directeur etc, kan daar ontslag op volgen.

Vakbonden niet eens met gang van zaken
CNV heeft er begrip voor dat Charles Vögele in de problemen zit en "iets" moet doen. Daarom hebben we ook begin dit jaar een sociaal plan afgesloten. Maar wij vinden dat wat Charles Vögele nu doet beslist niet de juiste weg is.

Sociaal plan niet van toepassing
We hebben afspraken gemaakt met Charles Vögele over het afscheid nemen van medewerkers. Daarom is er een sociaal plan. Maar dit sociaal plan was nooit en te nimmer bedoeld voor het ontslaan van medewerkers op basis van "competenties". Het was alleen bedoeld voor het sluiten van winkels en bedrijfsonderdelen.

Charles Vögele niet goed bezig
De vakbonden hebben dan ook duidelijk gemaakt aan de directie, dat de afspraken gemaakt bij het sociaal plan niet gelden voor het ontslaan van medewerkers op basis van een test. Wij zijn het oneens met de maatregelen. Ontslagen worden omdat je volgens je werkgever niet "ontwikkelbaar" bent is iets heel anders dan ontslagen worden omdat je hele winkel sluit. Dus moet Charles Vögele met wat beters komen dan het huidige sociaal plan om je naar nieuw werk te begeleiden.

Wat te doen wanneer je als CNV-lid door deze test je baan verliest? Als CNV-lid laten we je niet in de kou staan wanneer je jouw baan verliest door deze test. Scoor je niet goed, onderteken dan niks met Charles Vögele voordat je contact met ons hebt opgenomen. Wij zullen je dan juridische bijstand verlenen. Door goed te kijken naar je persoonlijke situatie, willen we voorkomen dat je ontslag er rücksichtslos doorheen gejaagd wordt.

Meeste mensen halen de test
De verwachting is overigens niet dat niemand de test haalt, integendeel. Dus denk niet bij voorbaat dat je aan de beurt bent. Het kan ook zijn dat je door de test goed inzicht krijgt in wat je groeimogelijkheden zijn in de detailhandel. Maar wees wel op je hoede! En maak gebruik van je recht als vakbondslid op juridische hulp als dat nodig is.
Meer informatie?
Heb je vragen en/of opmerkingen over deze info, dan kan je altijd contact met ons opnemen via je regiokantoor, of met je bestuurder Michiel Wallaard. Hij is bereikbaar per telefoon, 035-6460580, of per email, m.wallaard@remove-this.cnvdibo.nl