Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 10 november 2011

T-Mobile ziet klantenbestand opnieuw groeien


. Aantal klanten groeit met ruim 10% naar 4,9 miljoen.
. Mobiel internetgebruik groeit in binnen- en buitenland.
---

T-Mobile heeft haar klantenbestand in Nederland opnieuw zien toenemen. Het aantal klanten steeg met 10,6% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar en bedraagt nu 4,9 miljoen. De omzet in het derde kwartaal bedroeg 428 miljoen euro, een daling van 4,9% in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. De omzet blijft onder druk staan door verdere verlaging van de MTA-tarieven. De EBITDA kwam uit op 121 miljoen euro, een stijging van 23,5%.

T-Mobile klanten maakten wederom meer gebruik van mobiel internet. Het percentage 'non voice' van de gemiddelde omzet per gebruiker (24 euro) bedraagt inmiddels 37%.

Hans van Leeuwen, Financieel Directeur bij T-Mobile in Nederland: 'De omzet van de mobiele aanbieders in Nederland staat onder druk. Dat is grotendeels het gevolg van de verdere verlaging van de MTA-tarieven. We zijn er in geslaagd om het resultaat op peil te houden door scherp op de kosten te letten.'

Groei internetgebruik in binnen- en buitenland De groei van het gebruik van mobiel internet op het netwerk van T-Mobile zet verder door. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is het datagebruik wederom verdubbeld. In het derde kwartaal van 2011 investeerde T-Mobile 32 miljoen euro, voornamelijk in uitbreiding van de capaciteit van het netwerk.

Aan het begin van de zomer introduceerde T-Mobile Travel en Surf. Daarmee kunnen klanten met een vooraf aangeschafte pas voor een vaste lage prijs in het buitenland gebruik maken van mobiel internet. Veel consumenten kochten deze zomer een of meer weekpassen. Steeds meer mensen willen ook in het buitenland gebruik maken van mobiel internet op hun smartphone of tablet. Met Travel en Surf kunnen zij, net als in Nederland, zorgeloos gebruik maken van mobiel internet in het buitenland.