Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Harderwijk, 10 november 2011

Wessanen Benelux kiest voor duurzaam transport

Inzet eerste vrachtwagen op aardgas een feit

Op 4 november jongstleden heeft Ploeger Logistics uit Harderwijk haar eerste Compressed Natural Gas (CNG) vrachtwagen in gebruik genomen. Deze vrachtwagen op aardgas wordt exclusief ingezet voor het transport van de biologische en reformproducten van Natudis, onderdeel van Wessanen Benelux, de grootste leverancier van biologische voeding in de Benelux.

Maximale duurzaamheid Het voordeel van het gebruik van aardgas als brandstof is dat de verbranding nagenoeg roet- en fijnstofvrij is. Bovendien stoot de truck 20% minder CO2 uit dan een reguliere dieseltruck. `In onze bedrijfsvoering streven we naar maximale duurzaamheid', zegt Peter van der Velde, Director Supply Chain bij Wessanen Benelux. `We werken zoveel mogelijk CO2-neutraal en besteden veel aandacht aan milieuvriendelijkheid en energiebesparing. Niet voor niets hebben we vorig jaar de Lean and Green Award in de wacht gesleept voor onze CO2-reduceringsdoelstellingen. Deze vorm van transport past hier uitstekend bij.' Milieuvriendelijk, stil en verkeersveilig De CNG truck is ontwikkeld door Mercedes-Benz en heeft een laadvermogen van negen ton. De vrachtwagen is niet alleen milieuvriendelijk, maar voldoet ook aan de vereiste geluidsnorm waardoor zowel overdag als 's nachts gelost kan worden. Dankzij de stille laad- en losvloer hebben omwonenden bovendien geen last van rollende containers. Daarnaast zit de chauffeur laag voor een optimaal zicht op fietsers en voetgangers. Deze drie punten waren voor Ploeger Logistics uiteindelijk doorslaggevend bij de aanschaf van de nieuwe distributievrachtwagen.



Over Wessanen Benelux Wessanen Benelux brengt met 30 jaar ervaring een totaal assortiment van biologische voeding op de markt. Dit doet zij enerzijds door sterke eigen merken neer te zetten, zoals Zonnatura, De Rit, Ekoland, Molenaartje en Whole Earth. Anderzijds opereert Wessanen Benelux als groothandel voor supermarkten en natuurvoedingswinkels. Wessanen Benelux exploiteert tevens de eigen franchiseformules Natuurwinkel en GooodyFooods. De eigen merken van Wessanen zijn te vinden in nagenoeg alle 460 natuurvoedingswinkels en in alle grote supermarkten in Nederland. Natudis, Foodprints en Kroon Biologische Verswaren zijn onderdeel van Wessanen Benelux. Wessanen Benelux maakt op haar beurt onderdeel uit van Royal Wessanen nv.