Recyclebare draagdoek van ByKay


Deze Nederlandse innovatie wordt gepresenteerd op de dag van de Duurzaamheid, 11-11-'11.

ALMERE, 20111110 -- Je kindje dragen in een draagdoek is al jarenlang één van de beste manieren om je kindje vanaf de eerste dag na de geboorte alles te bieden wat het nodig heeft. Dragen is goed voor ouder en kind, helemaal als dat op een milieuvriendelijke manier gebeurt. Daarom komt het Nederlandse bedrijf ByKay met de eerste recyclebare draagdoek in de wereld. De nieuwste draagdoek van ByKay, die in Nederland wordt geproduceerd, is helemaal vervaardigd volgens het Cradle2Cradle (C2C) principe: de trendy Returnity-stof die gebruikt wordt voor de draagdoeken is honderd procent recyclebaar. Zo wordt dragen hip, trendy én milieuverantwoord. Deze Nederlandse innovatie wordt gepresenteerd op de dag van de Duurzaamheid, 11-11-'11.

Huidcontact, geborgenheid, een praktische manier van dragen en je kindje altijd dichtbij je; de geweven Returnity draagdoek heeft alle voordelen van de trendy draagdoeken die Kay Poelen van ByKay sinds een aantal jaren ontwerpt.

Kay, zelf moeder van vier kinderen, heeft hierbij een duidelijk doel voor ogen: zoveel mogelijk tevreden baby’s en ouders laten genieten van een relaxter leven met een draagdoek. En omdat ze altijd op zoek is naar noviteiten en zoveel mogelijk milieubesparend wil werken ontstond, na een lezing van Annemarie Rakhorst en een ontmoeting met C2C coach Carla Latijnhouwers, het idee voor de recyclebare draagdoek. Kay kwam vervolgens in contact met Rien Otto en Erik Toenhake van DutchSpirit, waarna alle puzzelstukjes samenvielen en de eerste recyclebare draagdoek al snel een feit werd.

Returnity is de eerste stof gebaseerd op het Cradle2Cradle principe. De stof van 100% polyester is klimaatvriendelijk geproduceerd, supersterk en slijtvast. Daarnaast heeft de stof ook vlamvertragende eigenschappen en bevat het geen giftige toevoegingen. De draagdoek in prachtige trendy kleuren en dessins is 100% recyclebaar en gaat dus een leven lang mee.

Kay: ”wanneer je kinderen de draagdoek zijn ontgroeid en je hem niet meer gebruikt kun je de draagdoek naar DutchSpirit sturen om hem te laten recyclen. Hij wordt dan gebruikt om een nieuw product van te maken of de stof wordt weer omgesmolten en tot nieuwe stof geproduceerd. Maar je kunt er ook voor kiezen om de mooie herinneringen aan de draagdoek te verlengen door hem te laten transformeren in een prachtige tas. De doek waar eerst je baby in gedragen werd wordt dan een rugtas vol herinneringen aan het leven van je kindje. Een verzameltas voor zijn lievelingsknuffel, boek, eerste kleertjes et cetera".
De Returnity ByKay draagdoek wordt gepresenteerd op de Dag van de Duurzaamheid (11-11-‘11), waar Annemarie Jorritsma en Michael Braungart (de grondlegger van C2C) aanwezig zullen zijn. De draagdoek is vanaf begin 2012 verkrijgbaar, www.ByKay.com.

Andere Returnity en recyclebare C2C producten vind je ook op
www.dutchspirit.com.