Itron transformeert waterbeheer in Australië met implementatie van draadloos vast netwerk

LIBERTY LAKE, Washington (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20111110 --

Itron, Inc. (NASDAQ:ITRI) kondigde vandaag de grootschalige invoering van haar geavanceerde oplossing inzake watermeting aan in de stad Kalgoorlie, Australië. De Water Corporation of Western Australia, de belangrijkste leverancier van water, afvalwater en afvoerservices in Western Australia, installeert 13.500 Itron-meters, netwerkinfrastructuur en geassocieerde software als onderdeel van haar project om de middelen van de stad op een meer doeltreffende manier te beheren en een betere controle te hebben over waterverspilling.

Kalgoorlie is volledig afhankelijk van Perth, de hoofdstad van de deelstaat, voor de toelevering van haar drinkwater dat aangeleverd wordt via een waterpijplijn die bijna 600 kilometer lang is. Met een bevolking van 28.000 inwoners en een geïsoleerde ligging - waardoor het de grootste stad is in de Goldfields-Esperance regio - is waterschaarste een dagelijkse realiteit.

Het project zal de grootste implementatie van een oplossing voor een draadloos vast netwerk van watermeting tot op heden in Australië zijn, waardoor het een echt referentiepunt is voor de waarde van intelligente meetsystemen in de waterschaarse regio. Itrons oplossing voor intelligente meetinfrastructuur gebruikt de verzameltechnologie van een vast netwerk om op afstand meteropnames uit te voeren. De communicatiemodules versturen draadloos verbeterde meetgegevens naar verzameltoestellen die ter plaatse geïnstalleerd zijn. De gegevens zullen vervolgens via het netwerk naar een gecentraliseerd factureringssysteem in het nutsbedrijf verstuurd worden.

De Water Corporation zal toegang hebben tot nauwkeurige en gedetailleerde verbruikgegevens die geanalyseerd kunnen worden om te helpen bij het maken van voorspellingen en het beheren van de productiecapaciteit. Itrons oplossing spoort lekken binnen het distributiesysteem op en waarschuwt vervolgens het nutsbedrijf, waardoor de efficiëntie verbetert en het waterverlies en de daarmee samenhangende kosten verminderd worden. De oplossing voor een vast netwerk voorziet ook in een belangrijke verbetering van de operationele veiligheid - door het elimineren van het handmatig opmeten van moeilijk te bereiken meters worden de risico's voor werknemers en aannemers van de Water Corporation aanzienlijk verminderd.

“Door haar kennis van de industrie en de ervaring bij het leveren van intelligente systemen, was het selecteren van Itron voor onze behoefte voor waterbeheer een duidelijke keuze,” aldus projectmanager Garry Peach van de Water Corporation. “Met minder toegang tot huizen, snellere toegang tot speciale metingen, gedetailleerde verbruikgegevens voor een toekomstig klantenportaal, zal deze oplossing ons helpen om de best mogelijke service aan onze klanten te bieden. Het is uiteindelijk ons doel om klanten te helpen bij het begrijpen van hun verbruikpatronen en om consumptiegedragingen te veranderen en water op een meer doeltreffende manier te gebruiken.”

“Schaarsteproblemen en de impact van langdurige droogtes worden versterkt zonder een juist bronnenbeheer,” legt Marcel Regnier, Itron president en COO, Water uit. “Met dit project heeft de Water Corporation haar betrokkenheid ten aanzien van haar klanten en haar goede bedoelingen voor het water in de regio bevestigd. We zijn een trotse partner van de Water Corporation bij deze uitdaging en kijken uit naar het succes ervan.”

Over Itron

Itron is de leidinggevende leverancier van oplossingen voor energie- en waterbeheer voor bijna 8.000 nutsbedrijven over de hele wereld. We bieden end-to-end oplossingen aan voor het meten van elektriciteit, gas, water en hitte en beheertechnologie, communicatiesystemen, software en professionele diensten. Itron is met bijna 10.000 werknemers in meer dan 130 landen actief en laat nutsbedrijven op een verantwoordelijke en doeltreffende manier energie en water beheren. Ga naar www.itron.com om te starten met een duurzame toekomst.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Itron, Inc.
Vice President, Investeerderrelaties
Barbara Doyle, +1-509-891-3443
barbara.doyle@itron.com
of
Director, EMEA Communications
Isabelle Sèvegrand, +33 5 49 62 70 44
isabelle.sevegrand@itron.com
of
Senior Director, Itron Marketing & Communications
Sharelynn Moore, +1-509-891-3524

sharelynn.moore@itron.com

Ticker_symbol NASDAQ:ITRI
ISIN US4657411066