Aansprekende juryleden beoordelen genomineerden SIDN Internet Awards 2

Persbericht van Stichting Internet Domeinregistratie

Nederland
Arnhem, 21 september 2011 - Op 10 november 2011 worden voor de tweede keer de SIDN Internet Awards uitgereikt. Met deze Awards stimuleert SIDN innovatie en ontwikkeling van het internet. Deelnemers kunnen zich tot 5 oktober 2011 inschrijven voor één van de vijf categorieën: 'Overheid en burgers in dialoog', 'de kracht van het netwerk', 'Veilig internet', 'Internet & duurzaamheid' en 'Kennisoverdracht in de digitale omgeving'.

Na sluiting van de termijn buigt een vakkundige jury zich over de genomineerden. Net zoals vorig jaar bestaat de jury uit een interessante mix van aansprekende persoonlijkheden: politici, een student, een topondernemer en een wetenschapper zorgen voor een gedegen beoordeling van de deelnemers. De SIDN Internet Awards worden tijdens een speciaal jubileumcongres dat ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van het .nl- domein plaatsvindt, uitgereikt.

Brede expertise bij juryleden awards
Roelof Meijer, directeur SIDN: "Ook dit jaar zijn we er in geslaagd een jury samen te stellen met een brede expertise. Met deze samenstelling bieden we onze genomineerden een uitgebreid netwerk en tegelijkertijd kunnen de juryleden en het publiek kennis maken met innovatieve oplossingen."

Martijn van Dam is een van de politici die in de jury plaatsneemt. Hij is lid van Tweede Kamer namens de Partij van de Arbeid. Hij studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. In de Tweede Kamer voert hij onder andere het woord over mediabeleid en ICT. Ook Valerie Frissen heeft aangegeven graag de projecten te beoordelen. Zij is communicatiewetenschapper en als bijzonder hoogleraar ICT en Sociale Verandering verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is ze trekker van het onderzoeksproject ICT en Sociale Verandering bij TNO. Aangezien SIDN van mening is dat de jeugd de toekomst heeft, is Katrien Koetzier aangetrokken als jurylid. Zij is student Communicatiesystemen aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Daarnaast is ze als projectmanager verbonden aan multimediabureau Buro 302. Marietje Schaake is sinds 2009 Europarlementariër namens D66. In 2010 heeft Marietje Schaake het initiatief genomen om een Intergroup (een samenwerking tussen Parlementsleden en NGO's) op te richten die zich specifiek bezighoudt met nieuwe media en de Digitale Agenda in zowel Europa als het buitenland. Zij zal vanuit haar specifieke achtergrond de genomineerden beoordelen. Alexander Ribbink is succesvol investeerder met een carrière van meer dan 20 jaar in diverse marketing- en directiefuncties. Van 2003 tot 2010 was hij werkzaam bij TomTom. Op dit moment is hij partner bij Prime Ventures. Zijn expertise ligt op het gebied van branding, marketing, innovatie en strategie. De jury wordt voorgezeten door Roelof Meijer. Sinds 2005 is hij directeur van SIDN, het bedrijf achter .nl.

Inschrijven kan nog steeds
Innovatieve oplossingen en digitale initiatieven kunnen zich tot 5 oktober inschrijven voor vijf categorieën. Meer informatie over de Awards en het inschrijfformulier vindt u op www.sidn.nl/awards.

*

Links:
http://www.sidn.nl/awards



Razende Robot Reporter