Persbericht

Aanmelding TelewerkPrijzen geopend

Den Haag, 12 oktober 2011 - De aanmelding voor de jaarlijkse TelewerkPrijzen is weer geopend. Dit jaar worden de prijzen uitgereikt op donderdag 10 november 2011, in de Week van het Nieuwe Werken, in het Duisenberg-auditorium van het hoofdkantoor van Rabobank te Utrecht.

Organisaties die voor een TelewerkPrijs in aanmerking willen komen kunnen zich aanmelden of worden voorgedragen door derden.

Doel van de TelewerkPrijzen
De Stichting TelewerkForum - Het Nieuwe Werken wil met deze prijsuitreiking, die al sinds 1999 plaatsvindt, Het Nieuwe Werken in Nederland bevorderen en innovatieve oplossingen tonen voor een aantal maatschappelijke en organisatorische problemen, zoals fileproblematiek en arbeidsparticipatie.

Onder Het Nieuwe Werken verstaat de stichting 'tijd- en/of plaatsonafhankelijk werken, waarmee de ondernemingsgeest en concurrentiekracht wordt bevorderd'. Hieronder vallen begrippen als telewerken, thuiswerken, mobiel werken, televergaderen en videoconferencing.

De genomineerden voor de TelewerkPrijzen worden beoordeeld door de jury op de volgende vier onderdelen:


-㤤㤤 㤤Visie, originaliteit en innoverend vermogen;
-㤤㤤 㤤Effectiviteit, toepasbaarheid en haalbaarheid voor de organisatie en voor de medewerker;
-㤤㤤 㤤Kwaliteit van de invulling;

-㤤㤤 㤤Voorbeeldfunctie voor andere organisaties in Nederland

De TelewerkJaarprijs wordt toegekend aan een in Nederland gevestigde organisatie, die Het Nieuwe Werken of projecten op het gebied van kantoor- of werkprocesinnovatie, waarvan de invoering van telewerken een geïntegreerd onderdeel uitmaakt, op een voorbeeldige wijze in de bedrijfsvoering heeft ingevoerd.

De TelewerkAspectprijs wordt toegekend aan onderzoeken, artikelen, werkplekconcepten, producten of diensten, die op een deelgebied een waardevolle bijdrage leveren aan de invoering van Het Nieuwe Werken.

Verkiezingen TelewerkPrijzen
Er zijn twee manieren om hiervoor in aanmerking te komen: een bedrijf schrijft zichzelf in of het wordt voorgedragen.

Bedrijven schrijven zich in of worden voorgedragen met het ingevulde inschrijfformulier en mailen dit voor de sluitingsdatum naar info@telewerkforum.nl met de benodigde stukken. Lees voor meer informatie het reglement.

Beoordeling door de jury
Ook dit jaar zijn de inzendingen voor de TelewerkJaarprijs en de TelewerkAspectprijs beoordeeld door een vakkundige jury. Deze staat onder leiding van Arthur Tutein Nolthenius, bestuurslid TelewerkForum, en bestaat uit de volgende leden:


- Frits Spangenberg, Raad van Advies TelewerkForum, oprichter Motivaction


- Freek Jansen, Carlson Wagonlit Travel en winnaar TelewerkJaarprijs 2010


- Marinel van de Velde, directeur Swunghouse en winnaar TelewerkAspectprijs 2010


- Thijs van Loon, UPC, lid van de B50


- Willem Jan van Grondelle, Natuur & Milieu / De week van Het Nieuwe Werken

De prijzen worden uitgereikt door Willem de Jager, Directeur Stichting TelewerkForum - Het Nieuwe Werken