Ingezonden persbericht



Graag nodig ik u uit voor 2 improvisatie-concerten in Nederland met de Noorse stemkunstenares Sidsel Endresen en Amerikaanse drummer Jim Black.

a.s. donderdag 10 november: Bimhuis, Amsterdam
vrijdag 11 november: November Music Festival, Toonzaal, Den Bosch

Dit wordt tevens een CD-presentatie van het trio: "Bell Time"; een live-opname van de concerten in september 2010 op het Incubate Festival. Alles geimproviseerd zonder te repeteren. Officiele releasedatum is 15 november, en alvast hier te streamen: http://inlog.org/2011/11/03/listen-bell-time-for-bram-stadhouders-sidsel-endresen-and-jim-black/ En hier te koop: http://www.bramstadhouders.nl/order.htm

Aankondigingstekst November Music:
Een jazzsamenwerking uit duizenden. Iedereen was het er na het festival Incubate 2010 in Tilburg over eens: het trio van Bram Stadhouders, Sidsel Endresen en Jim Black had een onvermoede goudader aangeboord binnen de improvisatiemuziek. Het sterrenteam van de Tilburgse gitarist Bram Stadhouders pakt uit met subtiele muzikale magie en een ongekend muzikantschap. 'Het is een hoogtepunt op het Incubate Festival: de droomformatie van Bram Stadhouders', schreef De Volkskrant na afloop. Nu komen ze terug voor een reprise tijdens November Music.

De gelegenheidsformatie van Nederlands interessantste gitaartalent Bram Stadhouders is een blijvertje. De Noorse zangeres/stemkunstenares Sidsel Endresen en de veelgevraagde, innovatieve Amerikaanse drummer Jim Black blijken de ideale partners in Stadhouders' grensverkenningen van de jazz, ambient en elektronica. IJzersterke, filmische beelden wil zelfbenoemd atmospherotronic gitarist Bram Stadhouders oproepen met zijn muziek. Endresen laveert behendig langs verschillende muziekgenres, van avant-garde tot soul. Ze werkte onder meer met Bugge Wesseltoft en Nils Petter Molvaer. Jim Black is een van de hardst werkende slagwerkers ter wereld. De drummer speelde al met Andrew D'Angelo en Kurt Rosenwinkel, met trompettist Dave Douglas in het Tiny Bell Trio en met gitarist Brad Shepik in de band Pachora. Met zijn eigen Alas, No Axis gooit Black wereldwijd hoge ogen.

Videootje van concert vorig jaar: http://www.youtube.com/watch?v=_nSFNziEHj4


--