De twaalf mooiste Nederlandse stewardessen op één kalender


De opbrengsten gaan naar Stichting Luchtvaart Zonder Grenzen

AMSTERDAM, 20111110 -- Elke maand een prachtige stewardess. Twaalf Nederlandse stewardessen zijn gefotografeerd en gebundeld in een kalender. De founders van de organisatie United Stripes hebben deze kalender gemaakt in de hoop zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Luchtvaart Zonder Grenzen. Afgelopen maandag lanceerde United Stripes op spectaculaire wijze de United Stripes Cabin Crew Charity Calendar 2012 in Club AIR, Amsterdam. Deze unieke kalender bevat twaalf van de mooiste Nederlandse stewardessen in klassieke jaren 50 pin-up stijl.

Voor de totstandkoming van de kalender is onder meer samengewerkt met Stichting Dutch Dakota Association die een Dakota DC3 (voormalig eigendom van Z.K.H. Prins Bernhard) ter beschikking stelde. Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht stelde vliegveld Gilze-Rijen en enkele historische vliegtuigen beschikbaar. De crew bestond uit een team enthousiaste vrijwilligers. De modellen zijn werkzaam als stewardess bij diverse Nederlandse luchtvaartmaatschappijen waaronder KLM, Transavia en Arkefly.

United Stripes is een organisatie die evenementen organiseert voor piloten en stewardessen van alle Nederlandse luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast zetten zij zich sterk in voor Stichting Luchtvaart Zonder Grenzen. Deze stichting zet zich onder andere in voor humanitair hulptransport en bemiddeling bij en ondersteuning van vliegdiensten in ontwikkelingslanden. De opbrengsten van de kalender gaan naar deze stichting.

De kalender is voor € 12,95 te koop op www.unitedstripescalendar.com .