ADAPT-DES stelt vast dat de stent-trombose ratio ongeveer vier keer hoger is bij patiënten met een hoge bloedplaatjesreactiviteit, gemeten door het VerifyNow systeem

Niveaus van bloedplaatjesreactiviteit, op beduidende wijze geassocieerd met resultaten na 30 dagen in de grootste studie over bloedplaatjesreactiviteit tot dusver gedaan

SAN DIEGO--(BUSINESS WIRE)-- 20111110 --

Accumetrics, Inc., ontwikkelaar van het VerifyNow® systeem, het eerste snelle en gebruiksvriendelijke systeem voor gezondheidsinstellingen voor het meten van bloedplaatjesreactiviteit bij verschillende antibloedplaatjes agens, kondigde vandaag aan dat patiënten met een hoge bloedplaatjesreactiviteit - hoge PRU-waarden zoals gemeten bij de Accumetrics VerifyNow P2Y12 test, een ongeveer vier keer hogere stent-trombose ratio vertonen dan patiënten zonder deze hoge bloedplaatjesreactiviteit, zoals vermeld in het ADAPT-DES register. De resultaten na 30 dagen van het register met meer dan 8.500 patiënten werden vandaag voorgesteld in de TCT conferentie voor 2011 in San Francisco. De VerifyNow P2Y12 test wordt gebruikt om de graad van P2Y12 receptorblokkering en het antibloedplaatjes effect van medicatie zoals clopidogrel en prasugrel (Plavix® en Effient®) te meten.

“Stent-trombose is een zeldzaam maar rampzalig probleem dat zich kan voordoen bij patiënten na een stent-procedure,” zei Dr. Paul Teirstein, hoofd Cardiologie, Scripps Clinic, La Jolla, CA. “Deze meest recente gegevens zeggen ons dat verschillende van deze problemen rechtstreeks toegeschreven kunnen worden aan bloedplaatjesreactiviteit,” voegde hij eraan toe. “Testen op bloedplaatjesreactiviteit leveren bijkomende informatie waardoor wij als artsen de behandelingsgevolgen beter kunnen begrijpen bij onze inspanning om het risico op stent-trombose bij deze patiënten te verminderen.”

De bevindingen van ADAPT-DES zijn consistent met andere recente publicaties, inclusief de GRAVITAS farmacodynamische analyse1 en een meta-analyse van testen op bloedplaatjesreactiviteit bij meer dan 3000 patiënten2, waarbij een belangrijk verband aangetoond werd tussen bloedplaatjesreactiviteit en terugkerende cardiovasculaire problemen. Ook de zojuist gepubliceerde update van de ACCF/AHA/SCAI PCI gids voor 20113 biedt informatie over welke patiënten getest moeten worden, en geeft behandelingsopties voor patiënten met een hoge clopidogrel bloedplaatjesreactiviteit.

“In 2011 zagen we een opmerkelijke toename in het erkennen van de klinische rol van het testen van bloedplaatjesreactiviteit,” zei Voorzitter en CEO van Accumetrics, Timothy I. Still. “Met de opname van het testen van de bloedplaatjesfunctie in vier afzonderlijke klinische richtlijnen dit jaar, en de start van het tijdperk van generische Plavix in de VS, is er zelfs een nog grotere vraag naar meer informatie om artsen te helpen bij het bepalen van de meest kostenefficiënte behandelingstrategieën bij het leveren van patiëntenzorg van de hoogste kwaliteit."

Over Accumetrics

Accumetrics wil een beter begrip van de bloedplaatjesfunctie op medisch vlak doorvoeren en de kwaliteit van de zorg voor patiënten, die antibloedplaatjes therapieën ondergaan, verbeteren door de beste en meest toegankelijke diagnosetesten van de industrie aan te bieden voor een snelle beoordeling van de bloedplaatjesfunctie.

Het VerifyNow systeem van Accumetrics is het eerste snelle en gebruiksvriendelijke platform om artsen te helpen bij het bepalen van de reactie van een individu op verschillende antibloedplaatjes agens. Het VerifyNow systeem bekijkt elk belangrijk antibloedplaatjes medicijn, inclusief FDA-goedgekeurde producten voor aspirine, P2Y12 inhibitoren (bv. prasugrel (Effient®) en clopidogrel (Plavix®)), en GP IIb/IIIa inhibitoren (bv. ReoPro® en Integrilin®), en levert waardevolle informatie om artsen te helpen bij het nemen van gefundeerde beslissingen voor behandelingen. De VerifyNow P2Y12 test is een volledige bloedanalyse die gebruikt wordt in het laboratorium of de gezondheidsinstelling om de graad van de bloedplaatjes P2Y12 receptorblokkade te meten. Daarnaast wordt deze test buiten de VS gebruikt om het risico op terugkerende problemen bij cardiovasculaire patiënten te meten. Het VerifyNow systeem wordt gebruikt door artsen in meer dan 700 vestigingen in de Verenigde Staten en meer dan 70 landen wereldwijd, waar antibloedplaatjes medicatie voorgeschreven wordt om toekomstige incidenten t.a.v. tromboseproblemen, zoals een hartaanval of beroerte, te verminderen. Bezoek voor meer informatie over het bedrijf en de producten www.accumetrics.com.

Het Accumetrics logo en VerifyNow zijn geregistreerde handelsmerken van Accumetrics, Inc.. ReoPro is een geregistreerde merknaam van Centocor, Inc. Integrilin is een geregistreerde merknaam van Millennium Pharmaceuticals. Plavix is een geregistreerde merknaam van sanofi-aventis. Effient is een geregistreerde merknaam van Eli Lilly and Company.

1 Price, MJ. et al Circulation. 2011;124:1132-1137
2 Brar, S et al. J Am Coll Cardiol 2011;58:1945–54

3 Levine, GN. et al. J. Am. Coll. Cardiol.gepubliceerd online 7 nov. 2011

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Jakob Jakobsen
310-309-1003 (Kantoor)
310-409-5351 (Gsm)
jjakobsen@biosector2.com
of
Timothy I. Still
Voorzitter en CEO
Accumetrics
858-404-8260

press@accumetrics.com