De Melkweg


-Tivoli & Melkweg Persbericht-
Little Dragon na succes op PITCH Festival dit najaar in Tivoli en Melkweg

Na het zeer succesvolle optreden van Little Dragon op het PITCH Festival in de Westergasfabriek afgelopen zondag, hebben Tivoli en Melkweg deze Zweedse soulvolle electropopband uitgenodigd voor twee concerten in november 2011. Op 10 november speelt Little Dragon in de Melkweg (Amsterdam) en op 11 november in Tivoli (Utrecht).

Uit het Zweedse Göteborg komt de dromerige, ritmische, steeds veranderende, stemmige muzikale regenboog die Little Dragon heet. Little Dragon begon aan het begin van dit jaar aan een headlinetournee door Amerika, gaf in maart een optreden bij Late Night with Jimmy Fallon en was recentelijk in Nederland te zien in de Melkweg en in Rotown. Ondertussen nam de groep ook nog nieuwe muziek op met Big Boi en DJ Shadow, staat het nieuwe album Ritual Union op stapel en gaf deze zomer al een spetterende show op het PITCH Festival in Amsterdam. Sinds de release van het bejubelde Machine Dreams in 2009 heeft Little Dragon dus zeker niet stilgezeten.

Ritual Union is de optelsom van de twee voorgaande albums. Het combineert de experimentele kant van het debuut met de meer dansbare sounds van Machine Dreams. De eerste track Nightlight bijvoorbeeld klinkt als een kruising tussen Erykah Badu en de Psychedelic Furs, Brush The Heat is een hele clubvriendelijke track en met de eerste single Ritual Union laat Little Dragon soulvolle electropop op haar allerbest horen. Net als altijd is ook Ritual Union door de band zelf opgenomen en geproduceerd in de Seal Colonie in Göteborg. Op dezelfde plek waar de leden in het begin met z'n allen woonden.

In het kort:
LITTLE DARGON
10 november 2011, Melkweg (Amsterdam), aanvang: 21.00 u, entree: ¤ 15,- + lidm.11 november 2011, Tivoli Oudegracht (Utrecht), aanvang: 20.15 u, entree: ¤ 15,- Meer info: www.little-dragon.se, www.tivoli.nl en www.melkweg.nl.