Unie van Waterschappen

Maandag, 12. September 2011

Bestuurdersconferentie Unie van Waterschappen

Bestuurder zijn in tijden van ingrijpende veranderingen en bezuinigingen is bijzonder uitdagend. Het is ook zeer complex. Houdt u bij uw besluiten bijvoorbeeld rekening met de rollen, kennis en vaardigheden waarover de overheid in de toekomst moet beschikken?

De bezuinigingen op het openbaar bestuur zullen leiden tot boventalligheid van personeel. Op termijn zullen er daartegenover ook personeelstekorten gaan ontstaan. Veel medewerkers bij rijk, gemeenten, provincies en waterschappen gaan de komende jaren met pensioen.

Wat betekent dit voor bestuurlijke opgaven op het terrein van economie, zorg, onderwijs en veiligheid? Wat kunnen bestuurders doen om ervoor te zorgen dat het openbaar bestuur zich als werkgever - en daarmee ook als dienstverlener - verbetert, versterkt en vernieuwt? Rondom deze vragen organiseert het ministerie van BZK samen met VNG, IPO en Unie van Waterschappen een bestuurdersconferentie op 10 november in Den Haag. Tijdens de conferentie kunt u met collega-bestuurders over bovenstaande thema's in gesprek.

Daarbij wordt u gevoed door inspirerende inzichten uit wetenschap en praktijk. Een gelegenheid om te netwerken, concrete oplossingen te horen en de hoofdlijnen neer te zetten van een gezamenlijk actieplan Beter Werken in het openbaar bestuur.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Hanneke Heeres, hheeres@uvw.nl.