Gemeente De Wolden


Persbericht





Zuidwolde, 4 oktober 2011





Mantelzorger? Dat verdient een bloemetje of bioscoopbon voor twee!


Donderdag 10 november is de Nationale Dag van de Mantelzorg. Overal door het land organiseren gemeentes activiteiten voor hun mantelzorgers. De Wolden zet deze dag in om extra waardering te tonen aan mantelzorgers in De Wolden. En vooral ook om daarbij die mantelzorgers te bereiken die niet bij de gemeente bekend zijn.



Boeket bloemen

Liesbeth Koster, wethouder Samenleving legt uit: "Een mantelzorger is iemand die veel tijd en inzet besteedt aan zorg en hulp voor een gezin- of familielid, of aan een buur of kennis. Zij doen ontzettend belangrijk werk en ieder jaar is het een goed initiatief om juist deze mensen in het zonnetje te zetten."
Jongeren of ouderen kunnen mantelzorger zijn. De gemeente De Wolden start samen met Steunpunt Mantelzorg en Contactpunt Mantelzorg De Wolden een actie om op 10 november een boeket bloemen te bezorgen bij de Woldiger mantelzorgers. Naast het boeket krijgen ze ook een informatiepakket over de ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers.


Hulp van inwoners gevraagd

Koster vervolgt: "Om zoveel mogelijk mantelzorgers te bereiken, vragen we aan onze inwoners om mantelzorgers op te geven voor zo'n boeket of bioscoopbon. Ook nodigen wij mantelzorgers van harte uit om zichzelf op te geven. Wie zelf zorg ontvangt van een mantelzorger kan natuurlijk zijn of haar eigen mantelzorger opgeven!"




Voor jongeren een bioscoopbon voor twee!


Bij mantelzorg gaat de aandacht vaak naar de volwassen mantelzorger. Een grote groep van jonge tot zeer jonge kinderen leeft met zorg. Om deze jongeren op te sporen vragen wij uw medewerking. Wie zo'n jongere kent, meldt hem/haar dan aan voor aan voor een bioscoopbon.



Gezellige middag voor mantelzorgers

Naast het uitreiken van een bloemetje of de bioscoopbon organiseert Contactpunt Mantelzorg De Wolden op zaterdag 5 november 2011 een gezellige en ontspannen middag met lunch voor de mantelzorgers in De Wolden. De bijeenkomst start om 12.00 uur in Ontmoetingscentrum de Havezate, Dorpsstraat 78 in de Wijk.


Opgeven!

Een bloemetje ontvangen, of naar de bioscoop? Of naar de gezellige middag voor mantelzorgers? Wie wil kan zichzelf opgeven, zijn of haar antelzorger of iemand anders die mantelzorg verleent. Bel vandaag nog met Steunpunt Mantelzorg, T. 0522-378 686 tussen 9 en 12 uur of mail naar info@welzijndewolden.nl.