Gemeente Utrecht

PERSBERICHT

Installatie en afscheid wethouder

De gemeenteraad benoemt op donderdag 10 november in een buitengewone raadsvergadering de nieuwe wethouder. De PvdA heeft Gilbert Isabella voorgedragen voor deze functie. Het afscheid van vertrekkend wethouder Harrie Bosch vindt plaats op dinsdag 15 november.

De raad houdt twee extra, buitengewone raadsvergaderingen voor de benoeming van de nieuwe- en het afscheid van de vertrekkende wethouder. De raad beëdigt in de vergadering van 10 november ook het nieuwe raadslid voor de PvdA, Bert van der Roest. Hij neemt de zetel van Gilbert Isabella over.

Donderdag 10 november: Installatie
17.00 - 17.30 Buitengewone raadsvergadering; benoeming nieuwe wethouder en beëdiging nieuw raadslid 17.30 - 18.30 Receptie voor genodigden

In verband met deze raadsvergadering begint de geplande vergadering van de commissie Mens en Samenleving op deze middag om 13.00 uur en stopt eerder. Om 20.00 uur begint een extra ingeplande raadsvergadering.

Dinsdag 15 november: Afscheid
16.30 - 17.30 Buitengewone raadsvergadering; afscheid wethouder Bosch 17.30 - 18.30 Receptie voor genodigden

In verband met deze raadsvergadering stopt de geplande vergadering van de commissie Stad en Ruimte op deze middag eerder. De commissie Stad en Ruimte vergadert verder vanaf 20.00 uur.

Vanaf 19.30 uur is er een openbare afscheidsreceptie voor Harrie Bosch in de hal van het stadhuis.

Beide buitengewone raadsvergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via internet: www.utrecht.nl/gemeenteraad/vergadering-online.