Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwegein, 18 oktober 2011

Brandveiligheid in gebouwen en de menselijke maat
BBN-congres 'Door boerenverstand veel brandveiliger'

Op 10 november vindt onder de titel 'Door boerenverstand veel brandveiliger' het achtste congres van de vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) plaats. In 't Hof van Wageningen stellen sprekers, ieder vanuit hun eigen invalshoek, de mens centraal en belichten zij hoe eenvoudig brandveiligheid kan zijn. Hierbij gaat het om slimme en doeltreffende oplossingen in gebouwen, gebruikmakend van boerenverstand.

Deelnemers aan het congres ontvangen veel handvatten en praktische informatie. Ook wordt men geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van bouwkundige brandpreventie.

Het congres 'Door boerenverstand veel brandveiliger' bestaat uit vier onderdelen:


1. 'De brandcalamiteit en de mens'

2. 'Het gebouw en de mens'

3. 'Het gebruik en de mens'

4. Paneldiscussie

BBN-bestuurder Danny van Goudzwaard is dagvoorzitter. Sprekers tijdens het congres zijn o.a. Hajé van Egmond van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Robert Winkel van Mei Architecten, Joost Lobach van BAM en Kees Both van Effectis.

De deelnamekosten bedragen E 295,- (excl. btw en incl. lunch). Het programma, inclusief aanmeldingsformulier, is beschikbaar op www.bnn.nu. Aanmelden kan alleen digitaal.

Over BBN
Vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) is dé deskundige op het gebied van bouwkundige brandpreventie, ook wel 'passieve brandveiligheid' genoemd. De vereniging beoogt een hogere mate van brandveiligheid van gebouwen door het toepassen van brandveilige bouwmaterialen die de (minimalistische) criteria van de regelgeving kwalitatief overstijgen. Brandveiligheid is immers een maatschappelijk belang en risico's voor personen, bezit, cultureel erfgoed en milieu dienen zoveel mogelijk worden voorkomen en beperkt. De vereniging staat voor expertise op het gebied van (passieve) brandveiligheid en wil deze kennis delen. De vereniging bestaat uit vooraanstaande leveranciers van brandveilige bouwmaterialen en constructies. Door de diversiteit van de leden en de expertise, is BBN gesprekspartner voor alle disciplines binnen de bouwkolom, van architect tot aannemer, van opdrachtgever tot controlerende instantie. Website: www.bbn.nu.