Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nijmegen, 24 oktober

Ferdinand Povel, winnaar Boy Edgarprijs, op 10 november op het JIN-podium

Saxofonist Ferdinand Povel inspireerde met zijn gestructureerde en melodieuze solowerk een generatie saxofonisten. Zijn status als gerenommeerde topmuzikant in de Nederlandse jazz & impro scene werd nog maar eens bevestigd toen hij de VPRO/Boy Edgar Prijs kreeg toegekend. Een paar citaten uit het juryrapport :

"Povel is een verfijnd stilist die een aansprekend breed geluid koppelt aan een vloeiende, melodieuze manier van soleren. Zijn improvisaties zijn helder gestructureerd en toegankelijk zonder dat ze daarbij aan avontuurlijkheid inboeten."

"Povel is een inventief musicus die binnen het kader van de hardbop in staat is gebleken met onverminderd elan en enthousiasme op het hoogste niveau te blijven presteren."

"Zijn kwaliteiten zijn zeker ook in het buitenland opgemerkt. De lijst van musici met wie Povel heeft gespeeld, leest als een wie is wie in de jazz: Dexter Gordon, Sarah Vaughan, Philly Joe Jones, Maynard Ferguson, Kenny Clarke, George Gruntz, Tete Montoliu, Woody Shaw en Jimmy Knepper."

"Opmerkelijk veel goede saxofonisten zijn door Povel geïnspireerd en opgeleid."

Vanavond komt hij naar de Lindenberg met het Rein de Graaff Trio. Met zijn vaste makkers Marius Beets op contrabas en Eric Ineke op drums heeft Rein een enorme staat van dienst opgebouwd in het begeleiden van rondtrekkende Amerikanen en Nederlandse toppers.

Met Ferdinand Povel (saxofoon), Rein de Graaff (piano), Marius Beets (bas) en Eric Ineke (drums).

Ferdinand Povel, winnaar Boy Edgarprijs 2011

Datum: donderdag 10 november 2011

Locatie: De Lindenberg, Nijmegen

Aanvang: 20.30u

Entree: ¤16/10 (student)

Kaarten reserveren via 024 327 37 37, www.delindenberg.com

Meer informatie en overige concerten: www.jinjazz.nl