Ingezonden persbericht


DE BALIE BERICHT

Turkey - fit for Europe?
Europe - fit for Turkey?

Debat / Do 10 nov / Aanvang: 20.00 uur / ¤ 8.50 / ¤ 6 met korting / Voertaal: l: Engels

Is de vraag nog of de Europese Unie Turkije wil, of is het nu de vraag of Turkije wel de EU wil? Want waar de Turkse economie booming is, lijkt de EU steeds meer een politiek en economisch zinkend schip. En terwijl de EU intern verdeeld voor de wereld staat, verrijst Turkije als leider van de nieuwe Arabische orde. Wat zijn de eventuele gevolgen van zo'n verschuiving?

Turkey - fit for Europe? blaast een frisse wind in het debat rondom de Turks-Europese integratie. Er wordt niet stilgestaan bij de 'voors en tegens' van een Turkse toetreding, maar gekeken naar de toekomst van Europa en haar interculturele relaties.

Een panel van experts uit Turkije, Brussel en Nederland die verschillende standpunten jegens de Turkse toetreding vertegenwoordigen vechten het uit - het publiek is meer dan welkom om hierover mee te discussiëren. Artistieke optredens gerelateerd aan het thema zullen de avond afsluiten.

De moderator deze avond is Gülden Ilmaz, nieuwslezer en redacteur bij de televisiezender AT5. Tevens zorgt het ensemble RukenB voor een muzikale bijdrage.

Met o.a.: Joost Lagendijk (voormalig Nederlands GroenLinks politicus en lid van het Europees Parlement), Hakan Yilmaz (professor Politieke Wetenschappen en Internationale Betrekkingen aan de Bogazici Universiteit in Istanbul en expert in de EU-Turkse verhoudingen), Hasan Unal (professor Geschiedenis en Internationale Betrekkingen aan de Gazi Universiteit in Ankara en welbekend EU-scepticus) en Philip Claeys (Belgisch politicus en lid van het Europese Parlement namens het Vlaams Belang).

Turkey - fit for Europe? Europe - fit for Turkey?
Donderdag 10 november in De Balie

Voertaal: Engels

Aanvang: 20.00 uur

Entree: ¤ 8.50 / ¤ 6 met korting (CJP/Studenten/Stadspas/65+)

Noot voor de redactie:

onderstaande informatie is